AI & Machine Learning Congres

Artificial Intelligence, ready for take-off!

7 december 2018
Artificial Intelligence, ready for take-off!
arrow image Artificial Intelligence, ready for take-off!

8 november jl. vond de eerste editie van A.I. in Business plaats in Amsterdam. We waren te gast bij partner IBM, die het clientcenter voor het congres beschikbaar stelde. Casper de robot gaf iedereen een warm welkom bij binnenkomst; “Artificial Intelligence, ready for take-off”!

Aldus onze dagvoorzitter Ton: “Eindelijk een congres over de praktische toepassing van A.I. die vandaag mogelijk is. Waar zit de waarde, hoe start je en hoe kom je wél de POC-fase voorbij, gepresenteerd door mensen die hier echt ervaring mee hebben en deze willen delen.”

De dagopening werd verzorgd door Bart Fussel, die een mooi visionair verhaal vertelde over de potentie van Artificial Intelligence. Hij zette mensen direct aan het denken en gaf een hoop inspiratie en inzichten over nieuwe mogelijkheden en kansen. Na Bart gaven we verschillende sprekers het woord, en werd het onderwerp toegelicht vanuit diverse perspectieven zoals de wetenschap, praktische toepassingen van vakgenoten, een juridisch oogpunt en vanuit een stukje lessons learned.

Eerste reacties zijn overwegend positief: “Een mooie gelegenheid om met collega's uit het vakgebied te sparren en inspiratie op te doen” en “Enerverende dag waarbij de huidige situatie bij bedrijven een goede indruk geven hoe AI nu wordt ingezet”. Ook een mooi compliment voor onze sprekers door een deelnemer die aangaf: “Een inspirerende dag waarop A.I. en de toepassing hiervan zeer goed is uitgelegd. Het event heeft mij handvatten gegeven om mee verder te gaan.”. Met deze – en meer! –  lovende woorden kunnen we met een goed gevoel terug kijken op deze 1e editie!

Gelukkig waren er ook een aantal deelnemers wat kritischer. Met name de vakgenoten die al het een en ander aan eerste ervaringen hebben met AI en ML willen nóg meer verdieping en doorpakken op een aantal concrete vraagstukken. Ik heb één van deze deelnemers gevraagd om ons komend jaar te gaan helpen het congres weer naar een volgend niveau te tillen. Zo hebben we bijvoorbeeld al plannen om tijdens de 2e editie een aantal kleinschalige dialoogsessies te organiseren waarin men met vakgenoten de diepte in kan gaan!

Benieuwd naar meer? Stay tuned voor de update in de komende weken en houd 16 mei 2019 alvast gereserveerd in de agenda.

Tot dan!