Big Data & Analytics 2017

Automatische update voor landkaart

1 augustus 2017
Automatische update voor landkaart
arrow image Automatische update voor landkaart

Bas van Essen werkt bij Rijkswaterstaat als hoofd voor het RWS Datalab. Samen met zijn team werken ze vanuit een heldere ambitie: Rijkswaterstaat volledig datagedreven laten werken. Tijdens zijn sessie op het Big Data & Analytics congres zal hij aan de hand van een interessante case de integrale werkwijze van zijn team beschrijven.

De case die Bas zal voorleggen op het congres zal zijn: het ontwikkelen van een algoritme dat zogeheten floating car data gebruikt om de kaarten van het Nationaal Wegen Bestand zichzelf te laten updaten. Aan de hand van deze case zal Bas je een kijkje achter de schermen geven binnen het RWS Datalab team en leert u meer over hoe ze streven naar een volledig datagedreven Rijkswaterstaat.

RWS Datalab

Rijkswaterstaat is hard op weg om een datagedreven organisatie te worden. Om deze digitale transformatie te versnellen, is het RWS Datalab in het leven geroepen. Bas en zijn team ontwikkelen slimme, werkende oplossingen die in de praktijk meteen voordeel opleveren. Geen losse producten, maar robuuste, standaard toepassingen, gebaseerd op algoritmes, die werken voor heel Rijkswaterstaat. Zo ontwikkelen ze oplossingen op het vlak van visual analytics, data mining, tekstanalyse, dashboarding, machine learning en kostenmodellen. Het Datalab gaat verder dan experimenteren en nieuwe technieken verkennen, het RWS Datalab pionert en innoveert. Niets voor niets is hun slogan dan ook ‘Samen slimmer’.

Over uw spreker Bas van Essen

Bas van Essen heeft diverse managementfuncties bekleed bij de Luchtmacht (13 jaar) en Rijkswaterstaat (7 jaar). Bedrijfsvoering, ICT en maatschappelijke betrokkenheid gaan als een rode draad door zijn loopbaan. Sinds december 2016 is Bas bij Rijkswaterstaat hoofd van RWS Datalab.

Ook deze sessie van Bas bijwonen?

Meld u dan nu aan voor deelname aan het Big Data & Analytics congres 2017!