Big Data & Analytics 2017

Maak kennis met Sandjai Bhulai

11 augustus 2017
Maak kennis met Sandjai Bhulai
arrow image Maak kennis met Sandjai Bhulai

De 6e editie van het Big Data & Analytics congres vindt dit jaar op dinsdag 10 oktober 2017 plaats ten midden van Nederland, namelijk Utrecht. Ook dit jaar is het dagvoorzitterschap in handen van Sandjai Bhulai.

Sandjai Bhulai

Sandjai Bhulai is hoogleraar Business Analytics aan de Faculteit der Exacte Wetenschappen van de Vrije Universiteit. Hij is betrokken bij de opleiding Business Analytics en is medeoprichter van ‘the Amsterdam Center for Business Analytics’, een multidisciplinair onderzoeksinstituut op het gebied van big data en business analytics.

Om een beter idee te krijgen over de visie van Sandjai op het congres hebben wij hem een aantal vragen gesteld: 

1. Wat levert het volgens u deelnemers op om naar dit congres te komen?

De afgelopen periode zijn er enorm veel ontwikkelingen geweest op het tech vlak. Dit opent vele deuren naar nieuwe business mogelijkheden en innovaties. Maar tegelijkertijd is er onduidelijkheid hierover: wat houden die tech ontwikkelingen dan in? Welke business opportunities zien we dan? Hoe moeten de tech met business verbinden? etc. Tijdens dit congres proberen we antwoorden te geven die leven in zowel het tech vlak als het business domein zodat gebruikers geïnspireerd vertrekken om zelf aan de slag te gaan.

2. Wat hoopt u zelf uit de dag te halen?

De dag is gevuld met sprekers die voorop lopen in hun vakgebied en duidelijk kunnen maken hoe tech en business bij elkaar komen. Daarnaast is er ook voldoende tijd om met elkaar in gesprek te treden over allerlei onderwerpen die van belang zijn. Ik hoop dat we aan het eind van de dag tenminste één business case uit deze interacties halen waarmee we de klant dienen door data en tech in te zetten waarbij tegelijkertijd de business ook geholpen is.

 3. Heeft u een eigen interessante best practice die u kort kunt omschrijven?

Wij zetten de laatste tijd heel erg in op data-gedreven human resource management, een gebied waarbij data heel veel zegt over het menselijk gedrag. We kunnen met behulp van big data en analytics redelijk goed voorspellen wat de prestaties van, in ons geval, studenten zullen zijn. Dat geeft mogelijkheden om met de juiste studenten in gesprek hierover te gaan en leidt tot enorm veel efficienties in het proces. Een mooi voorbeeld waarbij tech en business dienend zijn aan de klant en ook beter is voor het bedrijf.

Voorbereidingen in volle gang!

De volle voorbereidingen voor het Big Data & Analytics congres zijn in volle gang; inmiddels heeft de eerste programmacommissiebijeenkomst plaatsgevonden! Dit congres leent zich om antwoord te krijgen op de vraag: ‘Wat betekent dit voor mijn bedrijf?

Meld u aan!

Het is al mogelijk om u aan te melden voor het Big Data & Analytics congres. Ga direct naar het aanmeldformulier.