Data-driven business 2019

Waarde halen uit data? Hoe dan?!

2 januari 2018
Waarde halen uit data? Hoe dan?!
arrow image Waarde halen uit data? Hoe dan?!

Bent u benieuwd naar hoe de frontrunners van Nederlandse bedrijven waarde uit informatie halen? Christian Verhagen, Consultant Informatiegestuurd werken bij Verdonck, Klooster & Associates, deelt tijdens het Data-driven Business congres de resultaten van het onderzoek 'Succesfactoren & Valkuilen' waarin Nederlandse top bedrijven delen hoe zij waarde uit informatie halen.

Het succes van uw organisatie

In het onderzoek komen Nederlands meest vooraanstaande bedrijven aan het woord, waaronder KPN, Marktplaats, ABN AMRO, Knab en PostNL. Hen werd gevraagd hoe zij op dit moment de waarde van informatie benutten. Hierbij werden zowel de succes- als faalfactoren in ogenschouw genomen. 

Het onderzoek is momenteel nog in volle gang maar een ding kunnen we al vaststellen, het onderwerp staat overal op de agenda en wordt als kritiek gezien voor het succes van een organisatie. Het succesvol zijn zit voor een deel in het durven te doen, in combinatie met een visie vanuit het management.

Waarde halen uit data? Hoe dan?!

Op basis van ervaringen uit de praktijk en het door VKA uitgevoerde onderzoek geeft Christian Verhagen tijdens het Data-driven Business congres op 8 februari een interessante lezing. Hij gaat hierbij uitgebreid in op het werkelijk waarde halen uit data. Dit vereist namelijk meer dan alleen het inzetten van slimme technologie en het inrichten van het datalab. Volgens Christian vraagt het om een integrale visie met aandacht voor alle relevante aspecten. 


Tijdens zijn keynote presenteert Christian een volwassenheidsmodel voor een datagedreven organisatie en geeft daarbij de succesfactoren en valkuilen op basis van ervaringen van de top van het Nederlandse bedrijfsleven.

Meer over uw spreker

Christian Verhagen is werkzaam als Consultant Informatiegestuurd werken bij Verdonck, Klooster & Associates. Christian helpt als consultant organisaties om meer waarde te creëren uit data door technische kennis te combineren met organisatorische ervaring. 

Wilt u ook graag de sessie van Christian bijwonen? Meld u dan nu aan voor het Data-driven Business congres!