Return on Information 2018

Terugblik Return on Information 2017

28 december 2017
Terugblik Return on Information 2017
arrow image Terugblik Return on Information 2017

Op 29 november 2017 organiseerde Heliview het Return on Information congres in Stadion Feijenoord in Rotterdam. Met ruim 100 deelnemers en inspirerende sessies was deze tweede editie een groot succes! Dagvoorzitter Marc Gill’ard van VKA zorgde voor korte samenvattingen na elke spreker en stelde kritische vragen zodat er verschillende interactiemomenten ontstonden met deelnemers in de zaal.

Deze tweede editie van het congres stond in het teken van informatie als strategische asset. Vooral voor de informatisering van organisaties was veel aandacht, ook wat te doen met verzamelde data en processen en hoe je waarde uit je informatie kunt halen. Voorlopers op dit gebied deelden hun visie met alle deelnemers.

Het programma

  • Bjørn Aris, Entrepreneur & Meester in Japanse zwaardkunst, Het Japanse zwaard; een bron van weten
  • Robert Borkes, Wetenschappelijk onderzoeker, Radboud Universiteit Nijmegen, Informatie vertalen naar A-kwaliteit kennis
  • Mr. Drs. Anja Dekhuijzen  MCJ, Advocaat Partner, Whitebridge Advocatuur BV, Uw juridische update: Bent u klaar voor 25 mei 2018?
  • Ton Abelen, Trendwatcher AI, Wizzin, Inzicht in informatie met Kunstmatige Intelligentie
  • Mr SPARK, Besturingsspecialist, Alliander, Alliander presenteert project SPARK: Het besturen van Alliander leuker en makkelijker maken
  • Sander van der Stap, Channel Growth Manager, Account Manager, Delaware, Van Chaos naar Orde met Intelligent Informatiemanagement
  • Mark Rövekamp, Product Manager Solutions en Services, Kyocera Document Solutions Nederland, Toekomstbestendige stappen op het gebied van documentprocessen
  • Christian Verhagen, Consultant Informatiegestuurd Werken, Verdonck, Klooster & Associates, Return on Information: Geen woorden maar data!

Naast bovenstaande keynote sprekers waren er in de ochtend een tweetal break-out sessies gepland, er kon gekozen worden tussen:

  • Ernout Douqué, BI & Analytics Architect, Hot Item, Datawarehouse and datalake: better together?
  • Hans Dickerscheid, Community Director, UnitedXperts, Volledige data-driven uitgaande communicatie

Unieke rondleiding door De Kuip

Tot slot werd er een unieke rondleiding verzord door de enthousiaste gidsen van het Feijenoord Stadion waar de deelnemers op de hoogte werden gebracht van de geschiedenis van “De Kuip” en waar ze op plaatsen kwamen die, normaal gesproken, niet  toegankelijk zijn voor publiek.

Aan het woord.. 

Op het congres was ook Documentwereld aanwezig. Door de dag heen hebben zij een aantal sprekers en dagvoorzitter Marc Gill’ard geinterviewd over actuele onderwerpen die tijdens het congres aan bod kwamen.  


Bekijk hier alle interviews.