Experts

Ton Abelen

Dagvoorzitter | Trendwatcher AI & Management consultant, Wizzin

Ton is onafhankelijk trendwatcher en trainer met een kritische blik op de toepassing van kunstmatige intelligentie in de praktijk.

 

Robert Allewijn

Technical Manager, Alten

Robert Allewijn is Technical Manager bij ALTEN voor de unit Business Intelligence & Analytics. Vanuit zijn ruime ervaring in het BI vakgebied adviseert hij klanten over digitale transformatie en de inzet van Big Data en Analytics hierbij. Robert is daarnaast verantwoordelijk voor de competentieontwikkeling binnen ALTEN.

 

Mark Ansink

Solutions Architect, Quadient

Mark werkt sinds 2013 bij Quadient (voorheen Human Inference). Als ervaren Solutions Architect heeft hij zich door de jaren heen ontwikkeld tot datamanagement-expert.

 

Stijn van Balen

Coördinator Data Science Team

Stijn is working to make the world a little more accessible: Opening up interesting data, bringing order in chaos and introducing some usability to difficult processes.

 

Ivo van den Berg

Teamlead Bi & analytics, DSW zorgverzekeraar

Ivo van den Berg is circa 10 jaar actief op analysegebied. Hij is 4 jaar werkzaam bij DSW, waar hij begon als statistisch analist en nu de BI en analytics afdeling leidt. In die rol is hij verantwoordelijk voor data warehousing, standaardrapportage en de analytics functie.

 

Marcel Berkhout

Technical Sales Specialist, IBM

In zijn rol als Technical Sales Specialist adviseert Marcel klanten op het gebied van IBM’s Analytics (voormalig Information Management) oplossingen.

 

Sandjai Bhulai

Dagvoorzitter | Professor Business Analytics, Vrije Universiteit

Sandjai Bhulai is hoogleraar Business Analytics aan de Faculteit der Exacte Wetenschappen van de Vrije Universiteit.

 

Ingrid Bienefelt

Head of HR Quality

Ingrid is als Global Head of HR Quality bij ABN AMRO N.V. verantwoordelijk voor 'Vendor Management, Data Quality, Management Information' en het uitdragen van de Agile manier van werken binnen HR.

 

Niels Blaauw

Delivery Manager, ITCG Data eXcellence

Niels werkt sinds 2012 voor ITCG (Data eXcellence) en houdt zich dagelijks bezig met het oplossen van complexe data-integratie vraagstukken voor opdrachtgevers in diverse branches.

 

Wim Blaauwendraat

Director Internal Audit, Philips Lighting

Wim is an experienced director with a long history in IT and auditing. He started his career in IT at the Philips Research Laboratories in Waalre. He started as a science engineer in the domain of informatics and was responsible for the design of support processes and controls of the first datacenter of the later NXP. In the early ’90, he became project manager of several software development teams.

 

Dominik Blattner

CEO and co-founder, Cupenya

Dominik is the CEO and co-founder of Cupenya – an Amsterdam-based Prescriptive Analytics startup. His vision to effectively leverage Big Data by embedding it into operational decision-making of a day to day business, aligns with his experience as an enterprise consultant in the business process management and automation space.

 

Sven Blom

Eigenaar en senior adviseur, KBenP

KBenP is een onafhankelijk adviesbureau. Sven is op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van informatiemanagement. Zijn specialiteit ligt op het snijvlak van organisatie en techniek.

 

Sven Boekhoven

Data Scientist en Data Artist, Alten

De ambitie van Sven is informatie maken van gegevens en inzicht creëren in die informatie. Als Information Magician doet hij dingen met gegevens die anderen niet voor mogelijk houden. Data Science zet hij in als ondersteuning bij dit creatieve proces.

 

Adil Bohoudi

Managing Partner, FutureFacts

Adil heeft ruim 15 jaar ervaring in data-driven projecten op zowel strategisch als operationeel niveau.

 

Martijn Bolt

Blockchain implementation specialist, martijnbolt.com

Martijn Bolt is gespecialiseerd in blockchain en cryptocurrency technologie. Hij zorgt bij organisaties voor een vloeiende digitale transformatie bij de adoptie en implementatie van innovaties. Dit doet hij door bedrijfsprocessen en verdienmodellen in passend tempo te vernieuwen.

 

Freek  Bomhof

Senior consultant, TNO

Freek Bomhof heeft een technische achtergrond maar heeft zich als onderzoeker, project manager en consultant bij KPN en TNO ook verdiept in bedrijfsprocessen en innovatiemanagement. Vanuit deze achtergrond is hij vooral geïnteresseerd in de interactie tussen data en zijn gebruiker.

 

Robert Borkes

Wetenschappelijk onderzoeker, Radboud Universiteit Nijmegen

Robert Borkes heeft inmiddels ruim 25 jaar ervaring binnen het vakgebied informatiemanagement. Als Novell-, Microsoft- en Cisco Engineer heeft hij veel kennis en ervaring opgedaan met ICT-infrastructuren binnen de overheid.

 

Linda de Borst

Leader Industry Marketing, Business Development & Innovation, IBM

Linda de Borst is Leader Industry Marketing, Business Development & Innovation bij IBM.

 

Chris Bos

DevEngineer, ING Netherlands

For over a decade Chris focused on DWH concepts in its entire breadth. He analyses all trends and breakthroughs within the different BI suites to distill the business value to be able to give the best advice to the end user.

 

Katarina Bosnjak

CEO

Katarina is ondernemer en bekijkt de infrastructurele sector vanuit het perspectief van de eindgebruiker.

 

Barteld  Braaksma

Innovatiemanager, CBS

Barteld Braaksma was de afgelopen jaren verantwoordelijk voor het CBS innovatieprogramma en innovatielab.

 

Jan-Kees Buenen

CEO & co-founder , SynerScope

SynerScope CEO and co-founder Jan-Kees Buenen started the company in 2011 after 20+ years in various senior commercial management roles in global packaging enterprises with sales responsibilities in excess of $150million annually.

 

Peter van Buijtene

Manager Strategy & Development, PostNL

Board Member Strategy & Development. Change & People Manager with a track record in implementing and managing change, innovation and strategic marketing as well as business intelligence solutions to increase turnover, accelerate reduction of costs and increase customer satisfaction.

 

Daniëlle Cretz

Teamlead Data Quality Connect & Educate

Als teamlead van het team Data Quality Connect & Educate in het DQ Programme is Danielle verantwoordelijk voor de aansturing van dit team.

 

Ronald Damhof

lead Data Architect, De Nederlandsche Bank

Information Quality Certified Professional (IQCP), Principal in Information Management and currently working (employed) as the lead Data Architect at the Dutch Central Bank.

 

Jochem Davids

Adjunct Directeur CED Claims Management, CED

Jochem Davids heeft tien jaar werkervaring in verschillende rollen en organisaties. Van Business & IT consultancy tot Business Development, strategie en innovatie.

 

Jan Peter De Valk

Zelfstandig boardroom adviseur en voormalig CIO/Board Member, DHL en VGZ

Dr Jan Peter de Valk heeft inmiddels 40 jaar in Nederland en internationaal bestuurlijk en innovatief gewerkt op het snijvlak van IT en de business. Dit bij diverse academische ziekenhuizen en universiteiten, maar ook bij multinationals als IBM en ING.

 

Marc Decker

Analytics Engineer, IBM

Marc is Engineer in de IBM Analytics unit en heeft brede ervaring met databases

 

Mr Drs Anja E. Dekhuijzen MCJ

IT en Outsourcing Advocaat, Partner, Whitebridge Advocatuur

Anja Dekhuijzen is een toonaangevende Privacy & IT advocaat, gespecialiseerd in o.a. GDPR, IT recht, Outsourcing, cloud en Security. Award Women in Law 2017 IT lawyer of the year The Netherlands. Geregeld geranked in Chambers en Legal 500.

 

Michel Dekker

Trainer, Heliview Conferences & Training BV

Michel Dekker houdt zich in zijn werk voornamelijk bezig met het bepalen van meetwaarden (KPI’s) en ontwerpen van effectieve manieren om resultaten te communiceren (rapporteren & datavisualisatie).

 

Barry  Devlin

Founder and Principal, 9sight Consulting

Dr. Barry Devlin beschreef in 1985 de architectuur van data warehousing en is daarmee een van de grondleggers van deze technologie. Hij is een vooraanstaande autoriteit op het gebied van business intelligence (BI), big data en meer. Hij wordt wereldwijd gezien als een visionair en pionier in deze vernieuwende sector.

 

Hans Dickerscheid

Community Director, UnitedXperts

Hans is één van de oprichters van de EIM community UnitedXperts. Hierbij zet hij zijn kennis en ervaring in om EIM professionals bij elkaar te brengen, van elkaar te laten leren, te coachen, inspiratie op te doen, artikelen te delen en ideeën uit te wisselen om hiermee digitale transformatie bij opdrachtgevers mogelijk te maken.

 

Mark Disselhorst

Product Owner Content Federation & Wholesale Banking Client Dossier at Chief Data Management Office, ING

As a product owner responsible for creating a global customer view of unstructured content to support ING's global banking and data manamgement strategy. Responsible for development and maintenance of the Wholesale Banking Client Dossier.

 

Jos van Dongen

principal consultant, SAS

Jos van Dongen is als principal pre-sales consultant werkzaam bij SAS in Nederland.

 

Bas van Dorst

Sr. Industry Executive, SAS

Bas is een kennispartner voor bedrijven die actief zijn in utility en manufacturing. Vanuit zijn expertise helpt hij hen bij complexe vraagstukken op het gebied van analytics, big data management en business intelligence.

 

Ernout  Douqué

BI & Analytics Architect, Hot ITem

Ernout Douqué is ruim 14 jaar werkzaam in de wereld van data en analytics.

 

Jack  Esselink

Big Data & analytics evangelist, IBM

Jack, Big data & Analytics evangelist, heeft ruim 15 jaar ervaring in de wereld van BI en is sinds een aantal jaren werkzaam bij IBM. Hij richt zich vooral op predictive analytics en data science en weet dan ook als geen ander de verbinding te leggen tussen BI en data science.

 

Bas van Essen

Head of RWS Datalab, Rijkswaterstaat

Bas van Essen heeft diverse managementfuncties bekleed bij de Luchtmacht (13 jaar) en Rijkswaterstaat (7 jaar). Bedrijfsvoering, ICT en maatschappelijke betrokkenheid gaan als een rode draad door zijn loopbaan.

 

Jan Falkenstein

Solutions Engineer, ASG Technologies

Jan is an experienced Solutions Engineer who is working at ASG Technologies for more than 13 years, designing and delivering complex Content Management implementations all across EMEA. Notable clients include Postbank Germany, Philip Morris International, SEB and ING.

 

Frans  Feldberg

Hoogleraar Data Driven Business Innovation, Vrije Universiteit Amsterdam

Frans Feldberg is hoogleraar Data-Driven Business Innovation aan de faculteit der Economische Wetenschappen en Bedrijfskunde van de Vrije Universiteit Amsterdam.

 

Bart Fussel

Driven tech entrepreneur & Innovation driver

Bart is a driven tech entrepreneur / speaker / innovation driver. He loves driving innovation for start-ups and corporates in the tech, product development, AI/ML, creative, user experience corner.

 

Mr. Leonie Gerding

Senior consultant, Verdonck, Klooster & Associates

Door haar IT-recht en privacy expertise weet Leonie complexe en aan continue verandering onderhevige regelgeving te vertalen naar toepasbare oplossingen. Haar kennis van IT maakt dat ze het 'beste van twee werelden' kan combineren.

 

Marc Gill’ard

Directeur, Verdonck, Klooster & Associates

Marc Gill’ard is directeur van het onafhankelijk adviesbureau Verdonck, Klooster & Associates (VKA). Hij heeft ruim 20 jaar ervaring als strategisch adviseur op het raakvlak van business en IT.

 

Peter de Graaf

BI Consultant, Eneco B.V.

12 jaar ben ik in de BI wereld actief waarbij ik veel veranderingen van dichtbij heb mogen meemaken. Van code kloppen tot lesgeven en nu Self-service BI.

 

Roel de Graaf

Dagvoorzitter | CDO, de Volksbank

Drs. Roel de Graaf is CDO (Chief Data Officer) bij de Volksbank. Roel heeft in de afgelopen 25 jaar leidinggevende functies vervuld op het grensvlak van ICT, bedrijfsprocessen en organisatie-ontwikkeling.

 

Martijn van Grieken

Senior Data Scientist

Geschoold als Econoom heb ik mij ontwikkeld als een ondernemende en resultaatgerichte business consultant en data analist.

 

Amogh  Gudi

Machine Vision Research Engineer, Vicar Vision

Amogh is a research engineer in computer vision and machine learning at VicarVision, and is currently pursuing his Ph.D. on “Efficiency in Deep Neural Networks” from TU Delft.

 

Eva Haakman

Technical Sales Specialist, IBM

Eva is ruim 15 jaar werkzaam in het werkveld van Business Intelligence en Information Management.

 

Peter den Haan

Technical Sales Manager, IBM Analytics & Cloud , IBM

Peter den Haan is verantwoordelijk voor de Technical Sales activiteiten binnen IBM Analytics & Cloud in Nederland, met een focus op thema's zoals data science en machine learning, Cloud, Informatie Governance, Datawarehousing en Business Intelligence.

 

Ralf de Haan

Lead Data Scientist, Pon

Ralf is na een korte carrière als profvoetballer uiteindelijk via een Business Analytics studie in het Data Science vakgebied terecht gekomen.

 

dr. ir. Jan  van Haaren

Head of Data & Analytics , SciSports

Jan is een veelzijdige en goed georganiseerde data-wetenschapper met een achtergrond in kunstmatige intelligentie en informatica met een scherp oog voor detail.

 

Marcel Haas

Lead Data Scientist

Marcel works as lead data scientist in the business intelligence department of a healthcare insurance provider, which provides all departments of the company with a large range of reports and dashboards, as well as ad-hoc data or analysis requests using a selection of SAS and Python tools.

 

Chiel Harmsen

datamanagementconsultant

Chiel Harmsen en Ruud Koorneef zijn beiden een zeer allround en ervaren datamanagementconsultant bij Transcriptum.

 

Frieke Hazendonk

Teamlead Documentenbeheer, De Efteling

Sinds eind jaren '90 is Frieke werkzaam in diverse rollen in het informatie domein. Dit doet ze met een passie voor het samen met een business en it opbouwen en verbeteren van bedrijfsinformatie en de instrumenten die daarbij nodig zijn.

 

Jeroen ter Heerdt

Technology Advisor Business Intelligence and Big Data , Microsoft

Jeroen ter Heerdt heeft een passie voor alles wat met data te maken heeft; databases, data warehousing, BI, Big Data, data visualisatie, self-service BI, Hadoop, of real-time BI.

 

Roelof Hemmen

Journalist , interviewer, BNR Nieuwsradio

Na de havo op het Hoeksch Lyceum studeerde Hemmen enige tijd Frans en Nederlands aan de lerarenopleiding in Delft. Deze opleiding maakte hij niet af en ging als leerling verslaggever bij de Zoetermeersche Courant werken.

 

Maricken Hengeveld

Dagvoorzitter

Directeur van PvKO en partner bij CiRi Marketing, een marketingbureau voor de realisatie van klantgerichte marketingstrategieën- en projecten en interim professionals.

 

George Herber

Account Manager, TopBI

George heeft meer dan 20 jaar ervaring op het gebied van BI en Analytics.

 

Willem  Herter

Founder, PacMed

Van september tot en met december 2014 hebben Wouter en Willem deelgenomen aan de Nationale DenkTank 2014. Dit onderzoek had als hoofdvraag hoe we Nederland gezonder, mobieler en socialer kunnen maken aan de hand van Big Data.

 

Ramon van den  Heuvel

Director Business IT, Improven

Ramon van den Heuvel is 20 jaar werkzaam in de management consultancy. Hij heeft internationale opdrachten gedaan op het snijvlak van business en IT.

 

Joost Hoebink

Dagvoorzitter

Joost Hoebink is met honderd dagvoorzitterschappen per jaar de meest ervaren dagvoorzitter van Nederland. Hij leidt debatten, interviewt sprekers, presenteert talkshows. Van alle markten thuis. Interactie met het publiek staat voor hem centraal.

 

Geert van der Hoek

Manager IT , Nederlandse Spoorwegen (NS)

De laatste 10 jaar levert Geert een bijdrage in het verder digitaliseren van NS door o.a. het ‘verappen’ van processen als verkoop van tickets, facturatie, klachtafhandeling gebruikmakend van het bijeenbrengen van data, techniek en competentie.

 

Prof.dr. Holger Hoos

Professor of Machine learning, Leiden Institute of Advanced Computer Sciences

De Universiteit Leiden stelde in 2016 één van de beste data science onderzoekers ter wereld aan. De Duits-Canadese prof.dr. Holger Hoos werkt aan computers die zichzelf programmeren.

 

Sophie van Hoytema

Verbindende schakel , Aaaaha the actor factory

Sophie gaat moeiteloos gesprekken aan tot op academisch niveau, onthoudt elke naam en improviseert heel gemakkelijk zonder de grote lijn te verliezen. Maar ook met geweldig gezongen aankondigingen van sprekers kan Sophie het luchtig verschil maken in een inhoudelijke dag.

 

Joris Huijbregts

Manager marketing, communication & business intelligence, Q-Park

Joris Huijbregts studeerde Filosofie in Nijmegen en Amsterdam waarbij zijn interesse voornamelijk uitging naar wijsgerige antropologie en taalfilosofie met uitstapjes naar semiotiek. Hier ontstond dan ook zijn liefde voor logica en de kracht van informatie en betekenis. Tijdens zijn loopbaan bleef hij zich verder ontwikkelen, zo studeerde hij onder andere, bedrijfskunde in Eindhoven.

 

Paul van der Hulst

Director, Jibes Data Analytics

Paul is oprichter van Jibes Data Analytics en werkte daarvoor bij G-Star Raw en Deloitte.

 

Luc Idzinga

Senior Consultant Business IT, Improven

Luc is een gedreven professional met een sterke focus op resultaat. En met veel ervaring in het analyseren en oplossen van complexe IT vraagstukken waarbij het managen van informatie centraal staat. Denk hierbij aan het uitlijnen van business behoeften naar IT oplossingen, inrichten en uitvoeren van strategische informatie planning en het opzetten van IT governance.

 

Martijn Imrich

associate partner, Xomnia

Martijn Imrich is associate partner van Xomnia en helpt bedrijven om meer waarde uit hun data te halen.

 

Marco de Jong

Medeoprichter, IntoDQ

Marco de Jong is medeoprichter van IntoDQ en heeft de afgelopen jaren in de rol van projectmanager diverse datakwaliteit projecten uitgevoerd bij een groot aantal organisaties zoals onder meer BCC, Zorg en Zekerheid, DAF Trucks en De Zonnebloem.

 

Dirk Jonker

Leader data science and people technology, Crunchr

Dirk Jonker is the co-founder of HR Reporting & Analytics platform Crunchr and leads their data science and technology team. For over 10 years, he advises companies to advance in people reporting and analytics. Prior to Crunchr, he worked as a consulting actuary in Towers Perrin New York and Amsterdam.

 

Guido Jurgens

Directeur, ITCG Data eXcellence

Guido is bij Data eXcellence als directielid verantwoordelijk voor Business Development, Sales en Delivery. Na de overname van ITCG door DX in februari 2018 geeft Guido leiding aan de integratie van ITCG en DX tot één organisatie.

 

Romeo Kadir

algemeen directeur

Romeo Kadir is waarnemend algemeen directeur van Stichting Privacy Nederland (SPN).

 

Mark Keip

BI Solutions & Product Manager, Conspect Consulting & ICT

Mark Keip is BI Solutions Consultant en Product Manager van de Conspect Datawarehouse Toolkit.

 

Wieneke Keller

BI Architect, Bol.com

Ik ben al ruim 10 jaar werkzaam in diverse functie waarbij ik de brug sla tussen business en IT. De laatste paar jaar heb ik mij gespecialiseerd in (big) data technologieën en hoe deze ingezet kunnen worden om bol.com echt data-driven te maken.

 

Kasper Kisjes

Projectleider datakwaliteitsmonitoring, Rijkswaterstaat

Kasper houdt zich graag bezig met de modellering, simulatie en optimalisatie van complexe sociotechnische systemen.

 

Lex Knape

Docent, The Analytics Academy

Senior executive with 25+ years of international experience in Retail, Leisure, Automotive, Industrial appliances and Consultancy.

 

Henk Koelewijn

Sales Consultant, Tableau Software

De passie van Henk zijn Business Intelligence en Data Warehousing op basis van vernieuwende innoverende technologieën.

 

Wouter Kok

ontwikkeling en introductie van Smart Building by Deerns, Deerns

Wouter Kok richt zich sinds begin 2016 volledig op de ontwikkeling en introductie van Smart Building by Deerns.

 

Ignace  Konig

Manager Datawarehouse & Beheer, Achmea Zilveren Kruis

In 2009 bij Zilveren Kruis begonnen als data analist. En vervolgens sinds 2011 bij Zilveren Kruis manager Datawarehouse & Beheer.

 

Ruud  Koopmans

Market Intelligence Manager, RK-Intelligence

Ruud Koopmans, sinds 2015 eigenaar van market intelligence bureau, RK-Intelligence.nl, ondersteunt bedrijven bij het vergroten van hun commerciële slagkracht.

 

Ruud Koorneef

datamanagementconsultant

Chiel Harmsen en Ruud Koorneef zijn beiden een zeer allround en ervaren datamanagementconsultant bij Transcriptum.

 

Laurens Koster

Co Founder and Business Analytics Consultant, FutureFacts

Laurens is specialist op het gebied van data-analyse en performance management. Hij heeft ruim 20 jaar ervaring in dit werkgebied en is mede-oprichter van Future Facts.

 

Pieter Kouyzer

Data Scientist

Pieter werkt als Data Scientist bij het ProRail DataLab. Met zijn ervaring in natuurkunde, machine learning en software engineering loopt hij goed over het snijvlak van IoT en Data Science van het DataLab.

 

Daan Kramer

ECM Business Consultant, Konica Minolta Business Solutions Nederland

Daan is begonnen als Management Traineeship bij ORMIT en heeft gedurende zijn carriere ervaring opgedaan in zowel project management als consultancy waarbij IT altijd de rode draad was.

 

Marcel Kramer

IT Manager Data Quality & Analytics, ABN Amro

Marcel is verantwoordelijk voor het mogelijk maken van één van ABN AMRO's belangrijke ambities: turn data into value. Zijn afdeling bestaat uit meer dan 30 multidisciplinaire (scrum) teams die dagelijks bezig zijn met het radicaal transformeren van het bestaande data landschap waardoor meer data toegankelijker wordt.

 

Berry Kriesels

Business owner, Omnigen

Berry is een biotech ondernemer met een passie voor wetenschap die graag de resultaten uit wetenschappelijk onderzoeker dichter bij de maatschappij brengt in een vorm die bruikbaar is.

 

Ad Krikke

Corporate Information Security Officer

Sinds 2002 werkt Ad Krikke voor Koninklijke DSM N.V. dat wereldwijd actief is in gezondheid, voeding en materialen. Na functies van IT-programma manager en interne IT & Security auditeur is Ad sinds 2012 verantwoordelijk voor de beveiliging van de computersystemen van DSM.

 

Judica Krikke

Partner ICT, Stibbe

Judica en haar team begeleiden alle vormen van ICT contractering (zoals cloudcontracten, sourcing, ICT implementatie, overgang van ICT in transacties) en zij adviseren bij vastgelopen onderhandelingen, mislukte ICT projecten, software audits en geschillen betreffende ICT.

 

Femke Krist

Theatermaker, Aaaaha! Bureau voor live communicatie

Femke brengt congresdeelnemers met elkaar in gesprek. In de live benchmark maakt zij zichtbaar welke ontwikkelingen er spelen in uw vakgebied. U ziet direct wat er speelt bij uw vakgenoten in andere organisaties.

 

Wouter  Kroese

Founder, PacMed

Van september tot en met december 2014 hebben Wouter en Willem deelgenomen aan de Nationale DenkTank 2014. Dit onderzoek had als hoofdvraag hoe we Nederland gezonder, mobieler en socialer kunnen maken aan de hand van Big Data.

 

Steven van der  Kroft

Senior Solutions Consultant TIBCO Analytics, Tibco

With an educational background in Business Economics and Marketing, Steven has extensive experience working in IT related roles for 19 year.

 

Marijke Kusters

HR manager, Valid

Geschoold als arbeidsjurist en bedrijfskundige gespecialiseerd in Human Resources heb ik tien jaar ervaring in het vakgebeid HRM. Bij Valid ben ik verantwoordelijk voor het integrale HR beleid en opereer ik als strategisch programma-manager als onderdeel van het Management Team.

 

Esther Labrie

Content Marketing Manager, Human Inference

Esther Labrie is taalspecialist en content manager bij Human Inference en is gespecialiseerd in online marketing-thema’s als e-commerce, multichannel en big data.

 

JanKees Lampe

Owner and CMO, Inergy

JanKees Lampe is eigenaar en CMO bij Inergy.

 

Harry Langevoort

Consultant cognitive solutions team, IBM

Harry Langevoort werkt sinds 4 jaar in het IBM Watson solutions team en is vanuit deze functie betrokken bij veel A.I. implementatie projecten.

 

Erik Langius

Senior Integrator

Erik zijn werk speelt zich vaak af in omgevingen met een hoge technologische en organisatorische complexiteit, die vragen om innovatieve oplossingen met geavanceerde IT.

 

Vincent de Leeuw

Directeur / Eigenaar

Als directeur/eigenaar van KVL heeft Vincent meer dan 21 jaar ervaring in strategisch advies op het raakvlak van Data & Analytics en Business Value. Samen met een data scientist zal hij een breakoutsessie rondom datakwaliteit en machine learning faciliteren. KVL biedt betrouwbare oplossingen die mensen en hun data met elkaar verbinden. Bringing Analytics to the People!

 

Martin Leijen

BI & Data Consultant

Binnen Rabobank IT Nederland werk ik bij de afdeling Advanced Data Analytics (ADA). Deze afdeling bestaat uit een team resultaatgerichte Data Scientists, Business Consultants en Data Consultants, die zich met Big Data technologie inzetten om de relatie van de Rabobank met haar klanten te verdiepen en te verbeteren.

 

Andre de  Locht

Unified Governance and Integration – Industry Sales Leader

André has been with IBM for over 10 years, all of which in Information Management & Analytics. He joined IBM as Master Data Management seller. He worked with clients throughout Europe as business consultant on Information Integration and Information Governance topics.

 

Frank Maes

Manager Big Data & Advanced Analytics, Valid

Dit CV volgt later.

 

Erik Maijer

Besturingsspecialist, Alliander

Erik heeft een Data Science en Bestuurskundige achtergrond en is sinds januari 2016 werkzaam als besturingsspecialist bij Alliander.

 

Rachel Marbus

Privacy officer, KPN

Rachel is een burgerrechtenfundamentalist en verzot op het grondrecht op Privacy. Als iemand tegen haar roept “Privacy is dood”, ontsteekt ze doorgaans in een vlammend betoog startend met “Ik heb niets te verbergen, maar dat hoeven ze niet te weten”.

 

Jeroen van der Meer

Manager Cybersecurity, EY

Jeroen is informatiebeveiligingsadviseur met een focus voor de publieke sector. Jeroen heeft zich gespecialiseerd in het denken vanuit het perspectief van een aanvaller.

 

Peter van der Meijden

Head of LLP Europe, DHL

With over 15 years of experience in global logistics, Peter is now Head of LLP Europe at DHL, the largest logistics company in the world. Responsible for the division who neutrally manage outsourcing of transportation management for various large & midsize companies.

 

Rein Mertens

Principal Business Solutions Manager, SAS

Rein Mertens is Principal Business Solutions Manager en werkt sinds 1995 bij SAS Nederland. Hij adviseert nieuwe en bestaande klanten over de toegevoegde waarde van de inzet van SAS oplossingen voor informatie management en business analytics vraagstukken.

 

Tom Mertens

Managing Consultant, Agiliz

Tom is een gepassioneerd BI professional met meer dan 6 jaar werkervaring op dit gebied. Hij heeft het ideaal om oplossingen te bieden die een groot effect hebben op het verbeteren van de business.

 

Yvette Mulder

Consultant & committee manager in standardization of ICT/ digital services , NEN

Als consultant bij NEN houdt Yvette zich bezig om mensen samen te brengen om gemeenschappelijke doelen te bereiken, door leden van technische commissies te adviseren.

 

Lisanne van  Nieuwkerk

Lisanne van Nieuwkerk is werkzaam als Data Navigator bij Sound. Ze is verantwoordelijk voor diverse datagedreven projecten op het vlak van marketing automation, propositie en organisatieontwikkeling. Zij helpt organisaties met het ontwikkelen van een datastrategie en het formuleren van een business case en geeft regelmatig workshops bij klanten op het gebied van data.

 

Ramon  de  Noronha

Managing Director, Uniserv

Ramon de Noronha is Managing Director of the unit "Customer Data Hub Solutions" within Uniserv.

 

Jesse Nouwens

ICT Project Manager

Volgt z.s.m.

 

Colin Nugteren

Chief Analytics Officer, DirectPay

Na zijn studie Econometrie kwam Colin in dienst bij DirectPay. In eerste instantie enkel voor een eenvoudige opdracht om te onderzoeken of er iets met alle data gedaan kon worden.

 

Bart van Oort

Business Manager / Data Governance Consultant, Hot ITem

Bart van Oort heeft ruim 17 jaar ervaring met het verhogen van de kwaliteit van data en processen.

 

Maarten Oosten

Senior Decision Support Consultant , KLM

Volgt a.s.a.p.

 

Richard den Ouden

Territory Manager US, Every angle

Richard den Ouden is binnen Every Angle verantwoordelijk voor het bedrijfsbrede kennismanagement, de ontwikkeling van methodologie en de uitrol en business ontwikkeling in de Duitssprekende landen (DACH-regio).

 

Sandra Oudhoff

Associate Informatiegestuurd Werken

Sandra heeft 25 jaar ervaring in Data & Analytics. Haar motto is: “Waarde halen uit mensen en data”.

 

Jules Oudmans

director consultancy, Ureason

Jules Oudmans is one of the co-founders of UREASON, a provider of technology products and services enabling companies to quickly create intelligent applications that automate complex reasoning on large quantities of real-time data and events.

 

Erik Peekel

Dagvoorzitter Business Intelligence congres

Erik kenmerkt zich in zijn dagvoorzitterschap door zijn opmerkelijke enthousiasme en schept snel een aangename, luchtige sfeer.

 

Dennis Peperkamp

Consultant

Dennis heeft een passie om organisaties te ondersteunen daadwerkelijk data-driven te werken en waarbij zij de waarde van hun informatie benutten. Hij ziet daarbij informatie en ICT als essentiele middelen om de processen en diensten te ontwikkelen en verbeteren.

 

Thijs Perenboom

Adviseur- Projectmanager – Informatiemanager, Doxis

Thijs helpt als adviseur organisaties met het verbeteren van hun informatiehuishouding. De enorme toename van ongestructureerde data maakt organisaties kwetsbaar.

 

Edwin Peters

Marketing Manager, SAS

Dit CV volgt op korte termijn.

 

Helmut Plinke

Principal Business Solution Manager, SAS

Helmut Plinke focust zich bij SAS op datakwaliteit en data governance-technologie om klanten te helpen data te optimaliseren en daarmee efficiënter te kunnen werken en concurrentievoordeel te realiseren.

 

Jan Post

Strategische samenwerking Philips Drachten / Digitale fabricage Universiteit Groningen, Philips

30 jaar industriele ervaring bij Philips Drachten. Verantwoordelijk voor de strategische samenwerking van Phlips Personal Care.

 

Peter van der Putten

Assistant Professor, Data Mining & Creative Research

Hoe kunnen machines leren van data? Of hoe kunnen menseljke eigenschappen zoals intelligentie, creativiteit en ander complex gedrag emergeren uit simpele interacties? Peter doet onderzoek naar deze vragen als assistant professor aan de Universiteit Leiden.

 

Enrique  Ramirez-Bochard

Senior Consultant, ASG Technologies

Enrique is verantwoordelijk voor het leveren van metadata oplossingen aan een breed scala van industriële sectoren. Als trusted IT Architect is hij gespecialiseerd in het vertalen van bedrijfsbehoeften in metadatabeheer oplossingen.

 

Kim Rasmussen

Senior Solutions Engineer, Flexera

Kim is a highly experienced presales consultant with an extensive IT Asset and Service Management background.

 

Edgar van Ravenzwaaij

Manager IT GS1 Nederland, GS1

Edgar van Ravenzwaaij is sinds 1996 werkzaam in de ICT branche in uiteenlopende rollen binnen grote ondernemingen, alsmede het MKB segment. De laatste 17 jaar is Edgar vnl. actief als Manager ICT met het accent op ICT organisatie inrichting/verandering.

 

Katleen Ravijts

Portfolio Marketing Analytics Benelux , IBM

Als marketeer heeft Katleen meer dan 25 jaar ervaring. Sinds 2004 is ze vooral gefocust op Business Intelligence, bij Cognos was ze actief op Europees niveau en na de overname door IBM werkte ze op wereldwijd niveau.

 

Roelof Reinders

data scientist, Xomnia

Roelof Reinders is data scientist bij Xomnia. Hij behaalde zijn master in Artifi cial Intelligence aan de Vrije Universiteit te Amsterdam.

 

Vlora Rexhepi - Van der Pol

Consultant ICT Standards

Vlora heeft ervaring in het onderzoek en de standaardisatie van de mobiele systemen architectuur en communicatie protocollen.

 

Rion Rijker

Data Privacy Officer

Rion Rijker is een ervaren privacy jurist (CIPP/E, CIPM & FIP) die meerdere jaren ervaring heeft in het adviseren van verschillende typen organisaties over privacy en informatiebeveiliging aspecten.

 

Ewald Rijpkema

Sr Software Architect, IBM

Ewald Rijpkema begon na zijn studie Technische Informatica aan de TU Delft binnen een SI als technisch teamlead voor de ontwikkeling van Class Libraries voor PowerBuilder.

 

Joseph  Rodenberg

Managing partner, Rodenberg Tillman & Associates

Joseph Rodenberg is managing partner van Rodenberg Tillman & Assiociates, opgericht in 1985 en actief in strategic intelligence en strategie vraagstukken.

 

Xavier Rodriguez

IS Program Director, L’Oréal

Xavier is heeft als programma directeur vanuit het hoofdkantoor van L’Oreal meerdere grote transformaties geleid op het gebied van logistiek en stam gegevens (master data).

 

Stijn Roelens

Enterprise BI Architect

Stijn heeft meer dan 13 jaar ervaring binnen het BI domein. Voordat Stijn de overstap naar een toonaangevend automobiel bedrijf maakte, waar hij inmiddels 10 jaar werkt, werkte hij drie jaar voor een system integrator.

 

Tijs Rokers

Voetbal data-analist, NOS langs de lijn

Afgestudeerd Econometrist. Na jarenlang in het bedrijfsleven beslissers binnen organisaties ondersteund te hebben met analyses op basis van data ben ik dit ook gaan toepassen binnen het (betaald) voetbal.

 

Dennis Rosenbrand

Principal Consultant , Motion10

Dennis is verantwoordelijk is voor de visie ontwikkeling voor data gedreven oplossingen. Hij heeft meer dan 17 jaar ervaring met het ontwerpen, inrichten en opleveren van data platform oplossingen.

 

Mark Rotteveel

Lead Analytics, IBM

Mark is een zeer enthousiaste, gedreven en doelgerichte teamspeler die geniet van een uitdaging!

 

Mark Rovekamp

Product Manager Solutions en Services, Kyocera Document Solutions Nederland

Mark Rövekamp heeft 30 jaar ICT-ervaring. Hij laat organisaties zien hoe procesoptimalisatie leidt tot efficiënter, sneller en veiliger ondernemen.

 

Francois Ruiter

Product Marketing Manager, Quadient

François werkt sinds 2002 bij Quadient (formerly Human Inference). Als senior consultant heeft hij alle datakwaliteit- en matching technologieën van Quadient geïmplementeerd bij vele klanten.

 

Jurre de Ruiter

Head of Product

Volgt z.s.m.

 

Jan Pieter van Santen

Digital Strategy professional

Jan Pieter is een ervaren manager/thought leader/senior adviseur met als inhoudelijke focusgebied: information management. Hij werkt graag aan opdrachten waar hij zijn vakkennis op information management gebied kan combineren met zijn leidinggevende capaciteiten.

 

Erik Schaap

business consultant , IntoDQ

Erik Schaap werkt als Business Manager bij IntoDQ en heeft zich de afgelopen jaren gespecialiseerd in datakwaliteitsmanagement en data governance. Hij brengt een groot aantal jaren ervaring in uiteenlopende rollen in de software industrie met zich mee.

 

Patric Schoenaker

Senior Data Management Consultant, Hot ITem

Patric is een bevlogen expert op het gebied van datamanagement. Ruim 20 jaar deelt Patric zijn kennis en expertise met relaties en collega’s.

 

René Schouten

Manager Business Transformation Services practice, SLTN Interacces

René is nauw betrokken bij innovatie projecten waarbij, door gebruik van artificial intelligence, het ontwikkelen nieuwe toepassingen en mogelijkheden tot integratie wordt versneld. Vanuit zijn ICT project ervaring met grote en middelgrote bedrijven zoekt hij de beste combinatie van bedrijfsdoelstellingen en business transformatie mogelijkheden.

 

Bart  Schrooten

Channel Growth Manager, 

Bart Schrooten is bij M-Files verantwoordelijk voor de groei strategie van belangrijke markten zoals Benelux, Duitsland en de Nordics.

 

Ed de Sevren Jacquet

Business Intelligence, Pon Tyre Group

Ed de Sevren Jacquet is ruim 25 jaar actief binnen de wereld van BI en op dit ogenblik verantwoordelijk voor het opzetten van een data warehouse-, een rapportage omgeving en een analytisch platform binnen de Pon Tyre Group (onderdeel van Pon holdings). Hiervoor was Ed werkzaam bij Office Depot en Canon Nederland.

 

Olaf Slomp

Head of Data Quality, KPN

Olaf is van 2011 tot recent verantwoordelijk geweest voor alle IT-innovaties voor de Sales- en Servicekanalen van KPN.

 

Selmar Smit

Senior Scientist & Advisor Artificial Intelligence , TNO

Selmar is aan de Vrije Universiteit Amsterdam gepromoveerd op het onderwerp Machine Learning. Hij houdt zich voornamelijk bezig met het ontwerpen van voorspelmodellen voor crimineel gedrag.

 

Prof. dr. Cees G.M.  Snoek

hoogleraar Intelligent Sensory Information Systems , Universiteit van Amsterdam

Cees Snoek is expert op het terrein van video- en beeldherkenning. In onze wereld is de hoeveelheid digitale beelden en video’s gigantisch. Een van de grote uitdagingen binnen de artificial intelligence is het toegankelijk maken van de inhoud van die stortvloed aan visuele informatie.

 

Sander van der Stap

Account Manager, 

Sander van der Stap werkt voor delaware als accountmanager en heeft een lange historie als business consultant op het gebied van Enterprise Information Management.

 

Marco Stolk

Quality Coördinator, Teleperformance Benelux

Marco is al 15 jaar werkzaam in de contact center wereld. Sinds 3 jaar bij Teleperformance

 

Michiel Stornebrink

Data Scientist en Data Artist

Michiel is IT adviseur bij TNO op het gebied van semantische technologie, data interoperabiliteit en elektronisch zakendoen.

 

Ronald  Teijken

Cross Industry Analytics Consultative Sales, IoT evangelist, IBM

Ronald Teijken is Internet of Things Evangelist & Cross Industry Sales Specialist Europa IBM Cognitive Solutions team EMEA and has more than 25 years of professional experience in manufacturing, retail and IT with a strong focus on Supply Chain Management.

 

Bas van Ulzen

Digital Innovation Lead a.i

Bas van Ulzen is Digital Innovation Lead a.i. bij Philips. Daar is hij verantwoordelijk voor de co-creatie van digitale proposities, waarbij data een essentieel fundament is.

 

Edwin van Unen

Principal Analytics Consultant, SAS

Edwin adviseert organisaties hoe zij met behulp van analytics kunnen optimaliseren en innoveren.

 

Klaas van Veelen

Business Intelligence Consultant, Hot ITem

Klaas is ruim 20 jaar werkzaam op het snijvlak van business en IT, waarvan de laatste 10 jaar in het BI & Analytics-vakgebied.

 

Robert ten Veen

Senior Solutions Architect, IBM

No-nonsense, pragmatisme, openheid en humor zijn woorden die Robert beschrijven. Opgeleid tot bibliothecaris met een specialisatie op kennismanagement heeft hij een holistische kijk op BI en Analytics.

 

Gijs in 't Veld

CTO, Motion10

Gijs in 't Veld, CTO en ​Innovation Manager bij Motion10. Gijs in 't Veld is al meer dan twintig jaar integratiearchitect en Microsoft platform adviseur. Op dit gebied heeft hij zevenmaal de award 'Microsoft MVP' (most valuable professional) ontvangen.

 

Norbert  van de  Ven

Data Governance Consultant , Hot ITem

Norbert van de Ven adviseert en begeleidt organisaties al ruim 18 jaar op de weg naar het behandelen van data als asset.

 

Ruud  Verdaasdonk

Customer Engagement Manager, Uniserv

Ruud Verdaasdonk is a leader in data management with 20 years of international experience in data architecture and data governance for the beverage, finance, insurance, life science, and manufacturing industries.

 

Christian Verhagen

Data Lead & Chefkok, Verdonck, Klooster & Associates

Christian heeft ruim 10 jaar ervaring met het adviseren van organisaties over hoe zij meer waarde kunnen halen uit data.

 

Kees Verhoeven

Tweede Kamerlid D66

Kees heeft twee prioriteiten: technologie en Europese samenwerking. Nieuwe technologie verandert onze samenleving steeds sneller.

 

Peter Vieveen

Directeur DAMA NL, DAMA International

Peter heeft 30 jaar ervaring met het verbinden van data management met data science.

 

Hylke Visser

Principal Business Solutions Manager , SAS

Als Business Solution Manager heeft Hylke zich de laatste jaren bewezen om samen met zijn klanten vernieuwingen door te voeren die direct impact hebben op hun business.

 

Coen Vlasblom

Business Proces Manager Ground Services KLM, KLM luchtvaartmaatschappij

Met meer dan 15 jaar ervaring in de militaire en civiele luchtvaart ben ik nu werkzaam als Proces Manager binnen KLM.

 

Robèrt Voermans

Governance Architect, IBM

Jobrol: "Governance Architect bij IBM Analytics. Werkzaam bij klanten in het adviseren en implementeren van data governance oplossingen"

 

Johan Vranckx

Director Partnerships, Knowliah

Johan heeft jarenlange ervaring met automatisering en contentmanagement. Bij Knowliah is hij Director Partnerships.

 

Onno de Vrij

head of risk and fraud, SAS

Adviseert klanten in alle sectoren over de waarde van Fraude Management, Risk Management en Cyber Security, hoe deze thema’s passen in de organisatie en wat de impact is op de operationele processen.

 

Bram van der Waaij

Senior research scientist

Bram zijn specialisatie is kwaliteitsbeheersing van large scale bigdata AI toepassingen

 

Michel van Wallené

Senior BI-consultant, Hot ITem

Michel is mede-oprichter van Hot ITem en voert al zo’n 25 jaar BI/DWH-projecten uit voor diverse bedrijven en overheidsinstellingen. Hij opereert vaak op het snijvlak van Business en IT en heeft uitgebreide ervaring met BI-architectuur, prototyping en het opleiden van BI-afdelingen.

 

Pim Wennekes

Marketing & Customer Intelligence Consultant, TopBI

Marketing & Customer Intelligence Consultant bij TopBI

 

Robert van Westing

Directeur Service

Robert is met een werktuigbouwkundige achtergrond de branche binnen gekomen. Inmiddels heeft hij jarenlange internationale ervaring bij KONE opgedaan binnen meerdere business units.

 

Rob van Wijhenke

Sr. Enterprise Advisor Machine Learning & Artificial intelligence , ABN Amro

Big Data, geavanceerde analyses en kunstmatige intelligentie bieden eindeloze nieuwe innovatiekansen en het op een verantwoorde manier gebruiken ervan is een uitdaging.

 

Pauline de Wilde

Dagvoorzitter

Als afgestudeerd bedrijfseconoom combineert professioneel dagvoorzitter Pauline de Wilde haar economische achtergrond en kennis met haar passie voor presenteren zowel voor TV als live op het podium.

 

Geertjan Woltjes

COO

Geertjan is verantwoordelijk voor de totale operatie: hij is afgestudeerd bedrijfskundige op het vakgebied Kennismanagement.

 

Jeroen Wouters

Innovatie-manager Sport en Voeding, Sportcentrum Papendal

Dr. Ir. Jeroen A. Wouters faciliteert de ontwikkeling van functionele voeding voor sporters vanuit het breedste perspectief.

 

Jochem Wubs

Data Scientist | AI Expert

Jochem Wubs is een bevlogen Data Scientist met een passie voor kustmatige intelligentie. Bij ABN AMRO Bank werkt hij niet alleen aan de ontwikkeling van complexe analytische modellen, ook combineert hij zijn business- en technische kennis om kansen voor de organisatie te identificeren en helpt hij bij het vertalen van business vraagstukken naar analytische oplossingen.

 

Erik van Zegveld

Partner

Erik heeft ruim 20 jaar ervaring als programma manager en strategisch adviseur op het raakvlak van business en IT.

 

Joost van der Zon

Eigenaar, Veneficus

Joost werkt vanuit een droom om ondernemingen volledig op feiten gebaseerd te laten beslissen en uiteindelijk zelfs geautomatiseerd op algoritmes. Hij is 9 jaar geleden na de studie econometrie gestart met het bedrijf Veneficus dat is gefocussed op het inzetten van analytics om deze droom waar te maken.

 

Oscar Zonneveld

Technology Lead Data & Analytics, Motion10

Oscar heeft meer dan 20 jaar ervaring in Business intelligence en Data & Analytics. Hij heeft verschillende rollen vervuld, van projectmanager tot data-architect.