Kennis

 
Kunstmatige intelligentie in de praktijk

Kunstmatige intelligentie in de praktijk

We verbinden steeds meer apparaten met het internet en brengen meer data uit verschillende systemen samen. Deze grote hoeveelheden data zijn al lang niet meer te behappen door alleen data-analisten. Een helpende hand in de vorm van kunstmatige intelligentie is dus meer dan welkom. In deze whitepaper ontdek je hoe AI door verschillende bedrijven wordt ingezet om het verschil te maken met de concurrentie.

 
AI werkt echt, voor jou

AI werkt echt, voor jou

Kunstmatige intelligentie is al lang geen futuristisch vergezicht meer. We zien steeds meer organisaties succesvol AI inzetten. Wat is de staat van AI? Een onderzoek onder 305 experts uit verschillende branches steekt de thermometer in deze materie. Wat zijn de best practices en welke thema’s spelen binnen dit relatief jonge vakgebied? Lees snel verder.

 
Hoe gebruiken bedrijven AI in de praktijk?

Hoe gebruiken bedrijven AI in de praktijk?

Stap in de wereld van AI-projecten en laat je door expert Harry Langevoort bijpraten over de vele projecten die hij de afgelopen jaren van dichtbij volgde. Met veel voorbeelden uit de praktijk ontdek je de voordelen van kunstmatige intelligentie voor organisaties en ontdek je hoe je zo’n project aanvliegt in jouw organisatie. Bekijk snel deze webcast en laat je inspireren door de pioniers!

 
Data inzichtelijk maken met visual analytics

Data inzichtelijk maken met visual analytics

Organisaties verzamelen bergen aan data en proberen hier wegwijs uit te worden. Waar begin je? Datavisualisatie en visuele analytics zijn twee methodieken die veel gebruikt worden. Lees in deze whitepaper wat visuele analytics voor jou kan betekenen, wat de kracht is en meer over de wat en het waarom. Maak je data inzichtelijk en krijg antwoord op al je vragen.

 
Datagedreven bedrijfsvoering vraagt om een transformatie

Datagedreven bedrijfsvoering vraagt om een transformatie

Data en analytics vormen de basis voor datagedreven beslissingen. Organisaties willen hun beslissingen nemen gebaseerd op keiharde cijfers in plaats van onderbuikgevoel. Toch blijkt de weg naar echt datagedreven werken makkelijker gezegd dan gedaan. Ontdek in dit best practices rapport waar organisaties staan en welke obstakels ze tegenkomen.

 
Artificial Intelligence met data en modellen waar je op kunt vertrouwen

Artificial Intelligence met data en modellen waar je op kunt vertrouwen

Vertrouwen in de data en de gerelateerde dataprocessen is bij artificial intelligence toepassingen zoals machine learning cruciaal. Heb je de data niet op orde, dan zullen de resultaten tegenvallen. Deze whitepaper biedt 5 best practices om jouw artificial intelligence strategie met vertrouwen in de data uit te kunnen rollen.

 
Krijg vertrouwen in jouw data

Krijg vertrouwen in jouw data

Elke organisatie bezit schatten aan data en wil deze graag omzetten in hogere winstmarges, nieuwe producten of een verbeterde klantbeleving. Maar hiermee starten is vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Ontdek in deze whitepaper hoe je jouw IT-platform klaarstoomt voor de toekomst en hoe je een gedegen datastrategie opzet.

 
Met data-analyses de wereld verbeteren

Met data-analyses de wereld verbeteren

Met data kun je nieuwe businessmodellen ontwikkelen, een strategische voorsprong op je concurrenten nemen en… de wereld een beetje beter maken. Lees in deze whitepaper hoe technologie bijdraagt huiselijk geweld te voorkomen, dieren behoedt voor uitsterven en dodelijke infecties worden vermeden.

 
5 datamanagement tips bij uitstek

5 datamanagement tips bij uitstek

Data & analytics zijn niet meer alleen voor exclusieve bedrijven. Elke organisatie kan op een eenvoudige manier inzicht in zijn data krijgen. Maar hoe zet je ook daadwerkelijk de stap naar een datagedreven organisatie? De 5 datamanagement tips is deze whitepaper geven je alvast een duwtje in de goede richting. Zet de laatste stap en maak ook datagedreven beslissingen!

 
Bouwplan voor een succesvol data science team

Bouwplan voor een succesvol data science team

Big data en data mining zijn hot topics. Bijna elke organisatie wil slimmer beslissen op basis van harde cijfers. Om dit in goede banen te leiden heb je een data science team nodig. Hoe ziet zo’n team eruit en hoe maak je er een succes van? In deze whitepaper lees je wat voor type werknemers je nodig hebt en hoe je ze smeedt tot een succesvol team.

 
Internet of Things hits en flops

Internet of Things hits en flops

Veel organisaties willen graag hun eerste stappen zetten in de efficiëntere wereld van IoT. Hoe en wanneer begin je met deze technologie? Dat is de grootste vraag voor de meeste bedrijven. Je kunt leren door schade en schande, maar leren van andermans fouten is een stuk goedkoper. Duik daarom in deze whitepaper waarin 80 IT-professionals hun hits en flops delen.

 
IoT: hoe houden we grip op onze data?

IoT: hoe houden we grip op onze data?

Geweldig al die IoT-toepassingen: voor consumenten maken ze het leven een stuk eenvoudiger en vaak ook leuker. Bedrijven verzamelen bergen aan data die hen helpen bij het maken van strategische beslissingen of het bedenken van nieuwe verdienmodellen. Besteden we hierbij wel genoeg aan beveiliging van deze data? Zijn IoT-toepassingen wel altijd zo veilig? Deze whitepaper zet je aan het denken.

 
Datamanagement: 5 stappen van data naar inzicht

Datamanagement: 5 stappen van data naar inzicht

Het is niet gemakkelijk voor de data scientist. De business eist snel inzicht, maar de data staan overal en nergens. Tegelijk zijn de bestandsformaten bepaald niet homogeen. Het is de hoogste tijd voor een nieuwe manier van datamanagement. Hoe dat eruit ziet lees je in deze whitepaper met handig stappenplan.

 
Field gateways sleutel tot succes met IoT

Field gateways sleutel tot succes met IoT

IoT belooft een connected wereld waarin data alles efficiënter maakt. Van de zelf bestellende koelkast tot en met de assemblagemachine die aangeeft dat er preventief onderhoud gepleegd moet worden, IoT maakt het mogelijk. Daarvoor zullen wel devices aangesloten moeten worden. Hoe dat in verschillende scenario’s goed gaat, lees je in deze whitepaper.

 
5 valkuilen bij ongestructureerde data

5 valkuilen bij ongestructureerde data

Iedereen weet het, de hoeveelheden data worden niet kleiner. Dus… er moet iets gebeuren om zo efficiënt mogelijk met onze data om te gaan. Waar zit de frustratie, welke consequenties heeft dit voor jou en hoe pak je het aan? Dit artikel zet de belangrijkste valkuilen voor je op een rij.

 
De basis voor een succesvolle datastrategie

De basis voor een succesvolle datastrategie

De data binnen organisaties blijven toenemen. Via diverse kanalen zoals sociale netwerken en zoekmachinegedrag ontvangen we elke dag nieuwe gegevens die ons kunnen helpen bij het nemen van strategische keuzes. Voorwaarde is wel dat je in staat bent om deze ruwe data om te zetten in behapbare en bruikbare informatie. Ontdek de voordelen en toepassingen van BI-software in deze whitepaper.

 
Artificial Intelligence schept orde in de chaos

Artificial Intelligence schept orde in de chaos

Het creëren van een coöperatieve AI-omgeving (kunstmatige intelligentie) waarin mens en machine naadloos samenwerken vergt meer dan een slimme machine. Slimme systemen inzetten op een manier die wij mensen natuurlijk en intuïtief vinden, is zowel wetenschap als kunst. Deze whitepaper neemt je aan de hand van praktische voorbeelden en illustraties mee in de wereld van kunstmatige intelligentie (AI). Hoe ga jij het inzetten? Lees het hier!

 
Big data zorgt voor meer omzet

Big data zorgt voor meer omzet

Het afgelopen decennium werden er in de financiële sector behoorlijke klappen uitgedeeld: de bankencrisis, toenemende ontevredenheid bij consumenten en strengere wet- en regelgeving. Big data kan echter het tij doen keren. Lees in deze whitepaper hoe banken hun winsten kunnen opkrikken door goed gebruik te maken van de schat aan data die ze bezitten.

 
Ontdek de basisprincipes van machine learning

Ontdek de basisprincipes van machine learning

Iedere organisatie wordt geconfronteerd met gigantische hoeveelheden data. Hoe analyseer je die? Hoe kan je verbanden ontdekken en uitkomsten voorspellen? Machine learning is de oplossing en wordt door organisaties als Google en Facebook al volop ingezet. Wat machine learning precies inhoudt en hoe bedrijven het praktisch toepassen ontdek je in dit e-boek.

 
Gaat uw Business Intelligence strategie het maken?

Gaat uw Business Intelligence strategie het maken?

Business Intelligence (BI) is sterk veranderd. Waar het voorheen veelal hulp bij rapportering inhield, richt BI zich nu meer op self-service platforms en dataverkenning voor analyse. Met de recente zevenmijlssprongen in technologie groeit ook de informatiekennis en –kunde van zakelijke gebruikers mee. Lees in deze whitepaper hoe BI er over twee jaar uitziet en wat de drie belangrijkste punten zijn die leidinggevenden moeten weten om het meeste uit BI te halen.

 
Grote uitdagingen én oplossingen in Data Preparatie

Grote uitdagingen én oplossingen in Data Preparatie

Data Preparatie kost organisaties teveel tijd en gaat ten koste van data-analyse. De uitdagingen zijn enorm maar niet onoverkoombaar. In deze whitepaper kunt u lezen hoe organisaties in de voorbereiding hun data schoon, compleet, correct, representatief en bruikbaar houden. En vooral: zo efficiënt mogelijk!

 
Analytics: wat kan het voor u betekenen?

Analytics: wat kan het voor u betekenen?

Analytics, data analyse, business analytics, data discovery, visualisatie en geavanceerde analytics, wat is het verschil? Hoe werken deze concepten met elkaar samen? We duiken met deze whitepaper in de belangrijkste analytics-termen om er achter te komen wat analytics vandaag de dag voor u kan betekenen.

 
Een datastrategie: welke problemen lost u op?

Een datastrategie: welke problemen lost u op?

Organisaties investeren steeds meer in datamanagement. Als u het optimale uit uw data wilt halen, is een datastrategie onontbeerlijk. Deze whitepaper belicht 5 componenten die helpen bij een succesvolle datastrategie.

 
AI: is uw organisatie er klaar voor?

AI: is uw organisatie er klaar voor?

Artificial Intelligence (AI) biedt grote kansen, maar zijn organisaties er al klaar voor? In deze studie onderzoeken we de "Enterprise Readiness" van AI. Plukt de concurrentie inmiddels de vruchten van AI of missen ze de juiste tooling of skills? Dat en veel meer leest u in deze grootschalig gehouden enquête.

 
Cognitive Computing: is uw database er klaar voor?

Cognitive Computing: is uw database er klaar voor?

Is uw database klaar voor cognitive computing? Kan uw organisatie snel genoeg innoveren om de concurrentie voor te blijven? Business leaders staan steeds meer onder druk om alle beschikbare informatie in te zetten voor een perfecte customer experience. Om dat voor elkaar te krijgen, moeten organisaties ‘cognitieve bedrijven’ worden. Hoe? Dat leest u in deze whitepaper.

 
Hoe wordt u een data-gedreven organisatie?

Hoe wordt u een data-gedreven organisatie?

Een bedrijf dat zijn concurrenten voor wil blijven, kan tegenwoordig niet meer zonder data-gedreven beslissingen. Daarvoor is een goede data-analyse belangrijk. Gelukkig hoeft u niet alles meer zelf te bouwen en onderhouden. Lees hier hoe u gemakkelijk - en snel - de stap naar een data-gedreven organisatie kunt maken.

 
Van data naar inzicht: The governed data lake approach

Van data naar inzicht: The governed data lake approach

Organisaties willen grote hoeveelheden data binnen een kosten-efficiënte omgeving opslaan en dat medewerkers zelf bij de data kunnen. Daarnaast willen ze de datakwaliteit en veiligheid blijven garanderen. Hoe doet u dit? Deze whitepaper gaat dieper in op de governed data lake aanpak. Lees snel verder en ga van data naar inzichten.

 
Welke eisen stelt een data-gedreven organisatie aan Business Intelligence?

Welke eisen stelt een data-gedreven organisatie aan Business Intelligence?

Door de nieuwe mogelijkheden om strategisch gebruik te maken van data verschuiven verhoudingen in complete bedrijfstakken. Nieuwe startups kunnen een bedreiging vormen voor gevestigde namen, denk aan Uber voor de taxi-branche. In een wereld die steeds meer wordt bepaald door intelligente technologie, weten we met een hoge mate van zekerheid wat klanten willen, hoe het verkeer op de weg zich zal gedragen, hoe ziektes zich ontwikkelen en waar nieuwe risico’s ontstaan. Is uw organisatie klaar voor dit data-gedreven tijdperk?

 
Volgende generatie Business Intelligence tools denkt zelf mee

Volgende generatie Business Intelligence tools denkt zelf mee

Nieuwe datagedreven organisaties kijken op een heel andere manier naar data dan we traditioneel gewend zijn. Gevestigde bedrijven en belangen komen onder druk te staan door flexibele start-ups die meer data kunnen verwerken dan we tot voor kort voor morgelijk hielden. Hoe kunt u hierop inspelen met de nieuwe generatie cognitieve BI-tools die beschikbaar is?

 
De impact van Hadoop op data, mensen en performance

De impact van Hadoop op data, mensen en performance

Als u zich bezighoudt met big data, dan heeft u vast wel eens gehoord van Hadoop. Deze data-architectuur kan u helpen bij het flexibel en schaalbaar managen van big data. Wat is de impact van Hadoop op een organisatie als die van u? Hoe kunt u nog meer tijd besparen in het analyseren van uw data? Krijg antwoord op deze en nog veel meer vragen die aan bod komen in dit uitgebreide onderzoeksrapport van de Aberdeen Group.

 
7 verbetermogelijkheden voor data preparation

7 verbetermogelijkheden voor data preparation

Slim datamanagement en data-integratie zijn de key factoren om nog meer waarde uit data te halen. Datamanagement was lang alleen het domein van de IT-afdeling, maar dit is al lang niet meer. Databeheer komt steeds meer in handen van de business die de data dag in dag uit gebruiken. Wilt u meer weten over het huidige denken met betrekking tot data preparation? BARC heeft een onafhankelijk onderzoek uitgevoerd onder meer dan 695 BI-professionals wereldwijd en uit meerdere industrieën.

 
Hoe ver gaat kunstmatige intelligentie in de financiële sector?

Hoe ver gaat kunstmatige intelligentie in de financiële sector?

Volgens McKinsey kan door toepassing van machine learning 85% van de meer dan 900 processen van een doorsnee bank worden geautomatiseerd. Ook uit onderzoek van Synechron blijkt dat AI in algemene zin een belangrijke ontwikkeling is, die nieuwe kansen biedt voor de financiële sector. Kopstukken uit de sector gingen deze zomer daarom met elkaar in discussie over de rol en impact van AI. Daarbij werd uitgebreid stilgestaan bij onder meer de rol van Smart Process Automation (SPA).

 
Kansen van big data voor ‘End-User Computing’

Kansen van big data voor ‘End-User Computing’

Met de data die eindgebruikers genereren vanuit hun werkplekken, netwerken en systemen biedt vanuit IT perspectief veel kansen. Traditionele datamanagement methoden zijn echter ongeschikt om uit de grote hoeveelheid data die eindgebruikers genereren snelle en correcte IT-beslissingen te maken. Dit is dan ook waar een specifiek big data gegevensplatform voor ‘End-User Computing’ essentieel wordt.

 
Machine learning: de praktische toepassingen

Machine learning: de praktische toepassingen

Chatbots, Siri en Watson. Deze digitale hulpjes zijn maar enkele voorbeelden van kunstmatige intelligentie die steeds meer raakt ingeburgerd. Er zijn veel meer interessante tools die ons talloze taken uit handen nemen. Natuurlijk wilt u ook weten wat ze zijn en hoe ze werken. Lees dan snel verder over machine learning en gun uzelf een blik in wat algoritmes nu al kunnen.

 
Stappenplan datavisualisatie

Stappenplan datavisualisatie

Het is al moeilijk om een leuke tekst op papier te zetten, maar hoe maakt u van data een alleszeggend beeldverhaal voor uzelf en anderen? Moeilijk? Ja, maar niet als u deze whitepaper hebt gelezen. Met deze instapcursus tovert u binnen no time uw data om in overtuigend beeld.

 
Machine learning is er voor iedereen

Machine learning is er voor iedereen

“Hallo computer, hoeveel rendement gaat deze investering opleveren?” We stellen steeds vaker dit soort vragen aan onze nieuwe collega’s: de algoritmes. Hoe is het gekomen dat machine learning en kunstmatige intelligentie steeds laagdrempeliger wordt en ons beter helpt? Lees snel verder voor het antwoord.

 
Datavisualisatie 2.0: automatisch verhalende data-analytics

Datavisualisatie 2.0: automatisch verhalende data-analytics

Wat hebben bedrijven als Deloitte, Credit Suisse en Franklin Templeton gemeen? Ze gebruiken allemaal de revolutionaire oplossing die van data een verhaal maakt, automatisch. Zij hoeven nu nóg minder te interpreteren van hun analytics. Dat werkt handiger, sneller en een stuk minder foutgevoelig.

 
IoT: winst boeken met de ervaringen van anderen

IoT: winst boeken met de ervaringen van anderen

Iedereen heeft zijn mond vol over Internet of Things, hoe dat de wereld gaat verbeteren en winstmarges gaat verhogen. SAS en Internet of Things Institute bundelden hun krachten en geven antwoorden op die vragen. In de 2017 Internet of Things ROI Research Study staan best practices en hoe bedrijven een goede ROI op hun IoT weten te behalen. Wilt u ook winst maken met IoT, lees dan snel verder.

 
Kunstmatige intelligentie geeft bedrijven een voorsprong

Kunstmatige intelligentie geeft bedrijven een voorsprong

Data analyseren is geeft goede inzichten, maar kunstmatige intelligentie geeft pas echt meerwaarde. Nieuwe tools zijn niet voldoende om maximaal te kunnen profiteren. Daarvoor zal het hele bedrijf moeten transformeren. Hoe uw organisatie digitaal kan transformeren in een cognitief bedrijf leest u in Analytics for a cognitive business.

 
3 trends waarop succesvolle bedrijven inspelen

3 trends waarop succesvolle bedrijven inspelen

Iedereen heeft het over big data, maar dat gebeurt niet altijd met evenveel verstand van zaken. De vraag is dus: wat is big data eigenlijk? Dit artikel geeft u een heldere definitie. En belangrijker nog: hoe wordt een organisatie succesvol door de zoete vruchten van big data te plukken?

 
Voordelen van flash-opslag voor Business Intelligence

Voordelen van flash-opslag voor Business Intelligence

De opkomst van big data en analytics heeft ook zijn weerslag op de manier waarop we met storage omgaan. De traditionele opslagsystemen zijn vaak te log. Business Intelligence-experts willen complexe bewerkingen kunnen loslaten op enorme datasets, en dit kan alleen als de opslag snel en flexibel is. Daarom kan flash-opslag een grote rol spelen in de BI-wereld. Dit zijn de voordelen.

 
Data integratie zonder specialist

Data integratie zonder specialist

Wilt u zelf data combineren en een succesvolle start maken met de integratie van data-silo’s in een organisatie-breed gegevensmodel? Lees hier hoe u belangrijke stappen kunt zetten naar een echte data-driven organisatie, met geïntegreerde self-service service data preparation.

 
Krijg inzicht door het Internet of Things

Krijg inzicht door het Internet of Things

De voordelen van data zijn u ongetwijfeld bekend . Maar gebruikt u ook de gegevens die door connected apparaten worden gegenereerd. De Microsoft Azure Internet of Things services helpen u hierbij. Met deze referentiearchitectuur kunt u de mogelijkheden van deze ingenieuze hulpjes beter inzetten binnen uw organisatie. Deze whitepaper is een aanrader.

 
Ook hoger onderwijs ontdekt big data

Ook hoger onderwijs ontdekt big data

Universiteiten en hogescholen ontdekken de waarde van big data. Het is inderdaad zonde om deze kansen te laten liggen. AnalyticsToday beschrijft 8 manieren waarop onderwijsinstellingen analytics en datavisualisatie toepassen. Het resultaat is een betere pr en betere communicatie. Maar er zijn ook struikelblokken.

 
Voorbeelden van big data-toepassingen die we willen delen

Voorbeelden van big data-toepassingen die we willen delen

Big data is meer dan een modegril met twijfelachtige voordelen. Er bestaan talloze concrete toepassingen. Op tijd betaald krijgen, verspreiding van besmettelijke ziekten als ebola monitoren of beter inspelen op de wensen van uw klant - het zijn zomaar 3 voorbeelden van big data in de praktijk. Laat u inspireren door deze scenario’s die bewijzen dat big data meer is dan een marketingkreet.

 
Cognitieve analyse: beter inzicht en grotere winsten

Cognitieve analyse: beter inzicht en grotere winsten

De nieuwste generatie BI-tools combineert de snelheid van computers met het menselijk lerend vermogen. Pioniers in de business maken nu al dankbaar gebruik van cognitieve software. IBM onderzocht welk voordeel dit biedt aan early adopters. Daarnaast leest u in de whitepaper hoe organisaties starten met cognitieve systemen.

 
Klantgerichtheid verbeteren met analytics

Klantgerichtheid verbeteren met analytics

Verlangt u weleens terug naar de boekhandelaar die u attendeerde op de nieuwste titel van uw favoriete schrijver? En weet u nog hoe uw verzekeringsadviseur vroeger precies wist aan welk product u behoefte had? Die boekhandelaar en die verzekeringsadviseur bestaan nu nog steeds, maar door een enorme schaalvergroting zijn hun adviezen vele malen winstgevender. Leer klantgerichtheid te verbeteren door data-analytics.

 
Review: Watson Analytics Professional Edition

Review: Watson Analytics Professional Edition

Moeten analytics-experts straks op zoek naar een andere baan? Wordt hun werk overgenomen door oplossingen als Watson Analytics Professional Edition? Joe Clabby van Clabby Analytics denkt dat het zo’n vaart niet zal lopen, schrijft hij in deze diepgravende review. Dat neemt niet weg dat er veel mogelijk is met Watson Analytics.

 
Betere BI-tools door netwerkbenadering

Betere BI-tools door netwerkbenadering

We leven in het analytics-tijdperk. Alle processen genereren data en die data moeten antwoorden opleveren. Het zou wel fijn zijn als de business zélf deze antwoorden uit data kan halen. Helaas is het vaak wachten op trage systemen of de hulp van de IT-dienst. Een BI-tool vanuit een netwerkbenadering beantwoordt wel aan de vraag van vandaag.

 
Data lake: voordelen en valkuilen

Data lake: voordelen en valkuilen

Er is een toenemende trend om én steeds meer data te verzamelen én deze zo onbewerkt mogelijk te houden; zo kunnen de BI-experts er nog meer conclusies uit trekken. Dit wordt mogelijk gemaakt door het inzetten van een zogeheten data lake. Wat is een data lake precies? Wat zijn de voordelen? En welke valkuilen dreigen voor u als gebruiker?

 
BI-tools checklist

BI-tools checklist

Gebruikers van Business Intelligence en analytics binnen uw organisatie hebben vele eisen en wensen. Het kiezen van de juiste oplossing is niet eenvoudig. Voordat u aan de selectie van een BI-tool begint, is het van belang de juiste vragen binnen uw organisatie te stellen. Hebben uw collega’s bijvoorbeeld allemaal dezelfde kennis van analytics? En wilt u voorspellingen doen?

 
Big data-trends die uw organisatie gaan veranderen

Big data-trends die uw organisatie gaan veranderen

De ontwikkelingen op het gebied van big data gaan razendsnel. Zeker in combinatie met het Internet of Things en analytics software zijn de mogelijkheden ongekend. Experts uit de branche bespraken tijdens een roundtable de big data-trends die ook uw onderneming helpen te winnen. AnalyticsToday licht een tipje van de sluier op.

 
Snel antwoorden met het juiste big data analytics platform

Snel antwoorden met het juiste big data analytics platform

Legacy analytics-oplossingen lopen vast op de huidige datahoeveelheden. Het wordt ze gewoonweg te veel. Daardoor krijgt u steeds later of helemaal geen antwoorden meer op uw queries. Hoe krijgt u weer snel antwoorden uit data? Dat leest u in de whitepaper Six critical capabilities for a Big Data analytics platform.

 
Business data scientist + big data = meer winst

Business data scientist + big data = meer winst

In deze keynote vertelt Heleen Snelting, data science manager EMEA bij Tibco, hoe binnen haar bedrijf tegen data analytics wordt aangekeken. Dit doet ze aan de hand van enkele cases. De volgende klanten van Tibco passeren de revue: het Deense windturbinebedrijf Vestas, olieproducent Hess, de Amerikaanse outdoorkledingfabrikant The North Face, de Bank of Montreal en het Amerikaanse transportbedrijf Norfolk Southern.

 
Data-analyse op de werkvloer

Data-analyse op de werkvloer

In dit tijdperk van applicaties, Internet of Things en social media is de kans groot dat ook uw onderneming massa’s data genereert. Die gegevens bevatten veel waarde, maar u hebt wel de nodige kennis en technologie nodig om de juiste conclusies te trekken. In 5 stappen leggen we uit hoe u de big data-revolutie in uw organisatie omhelst.

 
Data analytics: goud delven in uw systemen

Data analytics: goud delven in uw systemen

Data zijn van onschatbare waarde voor iedere moderne organisatie. Maar om daadwerkelijk van deze gegevens te kunnen profiteren, hebt u de juiste combinatie van hard- en software nodig. Deze whitepaper gaat in op de voordelen van data analytics, de randvoorwaarden waaraan uw bedrijf moet voldoen en enkele concrete producten.

 
Artificial intelligence helpt mensen beslissen

Artificial intelligence helpt mensen beslissen

Computers kunnen snel rekenen, maar kijken en handelen niet zoals mensen dat zouden doen. Daarom moeten ze geholpen worden met algoritmes waarmee ze ons kunnen helpen om te beslissen. Welke modellen worden hierbij gebruikt en hoe worden gegevens geanalyseerd? In de whitepaper Augmented intelligence Helping humans make smarter decisions leest u welke technieken hierbij worden gebruikt.

 
Zo wordt uw bedrijf data driven met IoT

Zo wordt uw bedrijf data driven met IoT

Het Internet of Things groeit als kool en steeds meer apparaten delen meetgegevens met elkaar. Hoe zorgt u dat uw organisatie de vruchten kan plukken van deze technologie? Deze whitepaper geeft een breed beeld van zakelijke mogelijkheden en technische voorwaarden om ook te profiteren van IoT. Ook worden twee case studies beschreven hoe overheden en bedrijven met IoT betere en efficiëntere service verlenen.

 
AI en big data: 5 keer de impact op het bedrijfsleven

AI en big data: 5 keer de impact op het bedrijfsleven

Artificial intelligence is geen toekomstmuziek meer, maar wordt overal ingezet. Van zelfrijdende auto’s tot en met het ondersteunen of zelfs overnemen van zakelijke beslissingen. Hoe verandert dat de manier waarop het bedrijfsleven vorm is gegeven? In de whitepaper leest u de 5 manieren waarop dat gaat gebeuren en hoe u in 5 stappen een big data-strategie maakt.

 
Self-service analytics: 5 stappen naar valide en gecontroleerde data

Self-service analytics: 5 stappen naar valide en gecontroleerde data

In veel organisaties is self-service analytics de nieuwe standaard. Als u ook succesvol aan de slag wil met een moderne BI-aanpak, is het belangrijk om een aantal stappen te doorlopen. Deze whitepaper gaat dieper in op 5 stappen naar een moderne aanpak van self-service analytics.

 
Data-infrastructuren: Hoe gaat u om met de technologische verschuiving?

Data-infrastructuren: Hoe gaat u om met de technologische verschuiving?

Er is veel technologische vooruitgang, maar doordat organisaties nog steeds op dezelfde manier worden gemanaged is het moeilijk om successen te boeken. Hoe komt dit? Lees in deze whitepaper de belangrijkste verschuivingen op het gebied van moderne data-infrastructuren. Pak deze verschuivingen aan en maak als manager beslissingen die op data gebaseerd zijn.

 
Analytics voor de gewone medewerkers

Analytics voor de gewone medewerkers

Over de hele wereld zijn organisaties op zoek naar manieren om hun verzamelde data volledig te analyseren en gebruiken. Het aannemen van een data specialist is echter lastig. Data specialisten zijn namelijk schaars en daarnaast zijn ze ook niet goedkoop. Download de whitepaper voor meer informatie over hoe uw organisatie hiermee om kan gaan.

 
Big data en Fast data: eerder inspelen op inzichten

Big data en Fast data: eerder inspelen op inzichten

Zoals bekend komen de fysieke en digitale wereld steeds dichter bij elkaar. Smart devices zijn overal te vinden en deze worden ook steeds slimmer. In deze informatieve webcast wordt onderscheid gemaakt tussen big data en fast data. Bekijk de webcast en laat u informeren over de verschillen tussen deze twee data vormen en wat ze kunnen betekenen voor uw organisatie.

 
Internet of Things data goed benutten

Internet of Things data goed benutten

Het Internet of Things is dé sleutel tot een efficiëntere bedrijfsvoering. De laatste, losse eindjes van het internet der dingen zijn nog niet goed aan elkaar geknoopt. In vier stappen kunt u wél waarde uit Internet of Things data halen.

 
Webcast: Business Intelligence: De balans tussen vrijheid en beheer

Webcast: Business Intelligence: De balans tussen vrijheid en beheer

Business intelligence neemt een steeds belangrijkere rol in binnen organisaties. Men wil graag informatieproducten als lijsten en rapporten ontvangen zonder hier al te lang op te hoeven wachten. Deze aanvragen zorgen op de IT-afdelingen voor een enorme druk waardoor vertragingen ontstaan. Download en bekijk de webcast geheel vrijblijvend voor meer informatie.

 
Forrester onderzoek naar verschillende Predictive analytics oplossingen

Forrester onderzoek naar verschillende Predictive analytics oplossingen

Predictive analytics worden door steeds meer bedrijven gebruikt. Dit komt voornamelijk omdat predictive analytics steeds makkelijker worden in het gebruik en inzet. Op de huidige predictive analytics markt zijn een aantal aanbieders die dit op verschillende manieren aan de man brengen. Het Forrester-onderzoek zet de aanbieders naast elkaar en vergelijkt de oplossingen die geboden worden.

 
Big data analytics in 2016: kansen en uitdagingen

Big data analytics in 2016: kansen en uitdagingen

Big data komt bij bijna elke organisatie aan de orde. Om big data goed in te zetten is het belangrijk om de mogelijkheden, uitdagingen en mogelijke risico’s te kennen. Ga in gesprek met de data, verbeter de concurrentiepositie en maak processen nog efficiënter. Deze whitepaper gaat dieper in op de big data revolutie, wat het is, wat de uitdagingen zijn en waar de kansen liggen.

 
5 vereisten voor een big data platform

5 vereisten voor een big data platform

Terwijl big data een aantal ongekende uitdagingen met zich mee brengt, creëert het tegelijkertijd ook nieuwe kansen voor een organisaties die het probleem strategisch benaderen. Deze whitepaper gaat in op 5 fundamentele eisen aan een big data platform voor nu en in de toekomst. Daarnaast gaat de whitepaper in op waarom momenteel zoveel aanpakken mislukken of te kort schieten.

 
Onderhoud voorspellen met het e-book: Predictive maintenance for Dummies

Onderhoud voorspellen met het e-book: Predictive maintenance for Dummies

Organisaties zijn tegenwoordig steeds meer bezig met kosten besparen op het gebied van operationele werkzaamheden. Om niet met hoge kosten komen te zitten is het belangrijk dat het onderhoud van de bedrijfsmiddelen goed in de gaten wordt gehouden. Download de whitepaper voor meer informatie over het voorspellen van dit onderhoud en hoe hiermee kosten kunnen worden bespaard.

 
Self-Service BI: Data voor iedereen

Self-Service BI: Data voor iedereen

Self-Service Business Intelligence helpt zakelijke gebruikers bij het nemen van beslissingen op basis van data. Een goede Self-Service BI oplossing heeft een beperkte impact op de IT-organisatie. Wanneer een Self-Service BI oplossing succesvol is geïmplementeerd kunnen zakelijke gebruikers zelfstandig beslissingen nemen op basis van een goede dataset. De afhankelijkheid van de IT-afdeling is er op dat moment niet. Deze whitepaper laat zien welke rol IBM Cognos Analytics in dit scenario kan spelen.

 
Garantie- en kwaliteitsproces stroomlijnen met Warranty & Quality Analytics

Garantie- en kwaliteitsproces stroomlijnen met Warranty & Quality Analytics

Het verkleinen van garantiereserves gaat hand in hand met het verkleinen van de kans op productiefouten en productuitval. Om dit te realiseren moeten organisaties de focus leggen op de gebieden in het garantie- en kwaliteitsproces die nog gestroomlijnd kunnen worden. Het is voor veel organisaties een lastige opgave om te bepalen welke gebieden dit zijn en zij kunnen vaak niet alle variabelen in hun garantie- en kwaliteitsketen volgen en analyseren. Hier zijn echter oplossingen voor.

 
Productiefouten verminderen met machine learning

Productiefouten verminderen met machine learning

Een Machine Learning algoritme dat tot een van de krachtigste wordt beschouwd is het Gradient Boosting Machine (GBM) algoritme. Dit algoritme ontdekt interacties tussen procesfactoren die verantwoordelijk zijn voor productiefouten. Ook kan het helpen de relatie en interactie tussen kwaliteitsmetingen te identificeren. Hierdoor is het een algoritme dat uitstekend kan worden ingezet voor root cause analysis.

 
Unified Data Architecture: van inzicht naar actie met big data

Unified Data Architecture: van inzicht naar actie met big data

De opkomst van het gebruik van big data heeft er voor gezorgd dat ook business intelligence flink veranderd. Big data zorgt binnen organisaties voor nieuwe kansen, maar ook voor nieuwe uitdagingen. Zo zijn het ophalen, opslaan en toegang krijgen tot de juiste informatie nieuwe uitdagingen geworden. Download de whitepaper voor meer informatie.

 
Predictive analytics: toepassingen en voordelen

Predictive analytics: toepassingen en voordelen

Predictive analytics wordt tegenwoordig steeds vaker gebruikt door bedrijven. Het stelt de organisatie in staat om voorspellingen te kunnen doen om hier vervolgens belangrijke keuzes en acties op af te stellen. Deze whitepaper geeft een duidelijk beeld op wat predictive analytics nou precies inhoudt en wat de mogelijkheden hiervan zijn.

 
Churn voorkomen met predictive analytics

Churn voorkomen met predictive analytics

Om de concurrentie voor te blijven moeten providers slimme en moderne predictive analytics en event-driven analytics tools voor handen hebben en gebruiken. Met deze tools kan de organisatie gemakkelijk trends, afwijkingen, kansen en risico’s spotten en hier als organisatie op inspelen. Dit leidt niet alleen tot betere communicatie met de klant, maar op de lange termijn zorgt het ook voor een loyalere klant.

 
Big data analytics: succesvol starten

Big data analytics: succesvol starten

Veel bedrijven komen om in de Big Data. Wanneer hier goed mee om wordt gegaan hebben bedrijven een stapje voor in de markt. Bedrijven zullen van data naar inzichten naar directe actie moeten overgaan. Download de whitepaper waarin de 6 stappen van de analytics maturity worden beschreven en toegelicht.

 
De voordelen van analytics binnen nutsbedrijven

De voordelen van analytics binnen nutsbedrijven

Binnen nutsbedrijven is het analyseren van big data van groot belang. De consument verwacht dat alles draaiende blijft zonder dat ze last hebben van bijvoorbeeld de financiële tegenslagen van het bedrijf. Download de whitepaper dat dieper zal ingaan op de voordelen van een goed werkende bedrijfsvoering dat gebaseerd is op analytics.

 
 Wat Video Analytics kan betekenen voor de grote steden.

Wat Video Analytics kan betekenen voor de grote steden.

Door de toenemende drukte in de steden is het steeds lastiger voor hulpdiensten op snel ter plaatse te zijn. Verkeer loopt vast en criminelen kunnen ongezien hun gang gaan in de grote mensenmassa. Om deze problemen tegen te gaan zullen camerabeelden gemaakt en geanalyseerd moeten worden.

 
Praktijkcase: Analytics op de tv-markt

Praktijkcase: Analytics op de tv-markt

In deze praktijkcase zal dieper worden ingegaan op het gebruik van analytics en big data door AMC Networks. Door het kunnen analyseren van de kijker kunnen plannen gemaakt worden om de zender zo goed mogelijk in te zetten. Zowel de programmering als de reclameblokken kunnen ingedeeld worden om het maximaal aantal consumenten te bereiken.

 
Praktijkcase: Analytics in de telecommunicatie voor snellere probleemoplossing

Praktijkcase: Analytics in de telecommunicatie voor snellere probleemoplossing

In de telecommunicatie-industrie is probleemherkenning en het oplossen hiervan een race tegen de klok. Wanneer er zich een probleem voordoet laat de klant snel van zich horen. In deze praktijkcase zal worden uitgelegd hoe VSN systemen profiteert van snelle herkenning, analyse en oplossing van problemen.

 
Met Big Data naar Big Kennis

Met Big Data naar Big Kennis

Big data biedt kansen voor veel organisaties. Zo kan uit informatie een businessvoordeel worden behaald. Het meest ideale scenario is om de zaken die essentieel zijn om te kunnen profiteren van big data in één end-to-end systeem te hebben. Deze whitepaper gaat in op de onderliggende onderdelen van een end-to-end oplossing.

 
Besluitvorming verbeteren met analytics

Besluitvorming verbeteren met analytics

Data groeit. Zowel intern als extern wordt er steeds meer verschillende soorten data gegenereerd en het volume ervan neemt ook snel toe. Veel organisaties willen deze data gebruiken in hun processen en besluitvorming, maar weten nog niet goed hoe. In deze webcast worden enkele tips gegeven om de organisatie in staat te stellen data driven decisions te nemen.

 
Big Backup uitdagingen door Big Data

Big Backup uitdagingen door Big Data

De komst van Big Data biedt organisaties veel kansen. Door te profiteren van informatie kan er een voordeel ontstaan. Maar voor IT levert Big Data ook uitdagingen op, zoals de uitdaging omtrent backup en recovery. In deze whitepaper worden handvatten geboden om met de uitdagingen omtrent backup en recovery om te gaan.

 
Informatie-gedreven organisaties: Forrester deed onderzoek

Informatie-gedreven organisaties: Forrester deed onderzoek

Veel organisaties beseffen dat zij meer uit informatie moeten halen. De weg naar een informatie-gedreven organisatie is dan ook vaak een uitdagende. Forrester heeft onderzoek gedaan naar de status van het waarde halen uit informatie. Uit dit onderzoek komen een aantal centrale bevindingen naar voren die in dit whitepaper uitgebreid behandeld worden. Daarnaast leidt het onderzoek tot een aantal aanbevelingen voor bedrijven die nog op weg naar een informatie-gedreven organisatie zijn.

 
Alle informatie telt!

Alle informatie telt!

Op dit moment hebben organsaties te maken met een steeds groter wordende hoeveelheid data. Er is een goed Big Data platform nodig om met alle data om te kunnen gaan. Twee systemen die goed aanvullen aan elkaar ingezet kunnen worden zijn HP Vertica Analytics Platform en Hadoop. In deze whitepaper wordt uiteengezet hoe deze systemen elkaar aanvullen.

 
Van machine data naar inzichten

Van machine data naar inzichten

Een van de grootste varianten van data is Machine data (of sensor data). Productiebedrijven kunnen profiteren van deze data door de data om te zetten naar inzichten. Om dit resultaat te bereiken is het noodzakelijk om samen te werken met een IT partner en gebruik te maken van de juiste tools en methodes.

 
Wat is Predictive Analytics en wat zijn de voordelen?

Wat is Predictive Analytics en wat zijn de voordelen?

Predictive Analytics is een methode om toekomstige gedragingen van (potentiële) klanten en gedragingen te kunnen voorspellen. Dit gebeurd op basis van analytische gegevens. Door effectieve Predictive Analytics software in te zetten worden organisaties ondersteund door middel van een brede range aan algoritmes en methodes.

 
Self-service analytics: Keuzehulp infographic

Self-service analytics: Keuzehulp infographic

Voordat een Business Intelligence oplossing wordt geïmplementeerd moet worden bekeken wat de gevolgen en wat de voordelen voor de diverse belanghebbenden zijn. De wensen moeten na de implementatie van een nieuwe Self-Service BI oplossing wel ingewilligd worden. De infographic geeft handvatten bij het maken van een keuze voor een Self-Service BI oplossing.

 
Governing and Managing Big Data for Analytics and Decision Makers

Governing and Managing Big Data for Analytics and Decision Makers

Ongeveer 70% van alle tijd die wordt geïnvesteerd in Business Analytics is gerelateerd aan het identificeren, opschonen en integreren van data. Veel organisatie werken daarom met een “data lake” oplossing, een set van data respositories die beschikbaar zijn van analyse, onderzoek en rapportage. Zonder goed beheer kan een “data lake” echter snel veranderen in een “datamoeras”. De next step wordt daarom het “data reservoir”

 
Embracing Error: the first step to quality forecasting

Embracing Error: the first step to quality forecasting

Van nature heeft de mens graag gelijk. En wanneer we geen gelijk hebben willen we graag goed kunnen uitleggen waarom het fout is gegaan. Maar het is uiteraard beter om te zorgen dat fouten niet uit de hand lopen. Door continue te monitoren of we binnen de foutmarges blijven kan snel en adequaat bijgestuurd worden. De foutmarge moet daarom omarmd worden als vriend. Door te gebruik te maken van foutmarges als waarschuwingssysteem worden beslissingen kwalitatief beter.

 
Met een Chief Data Officer wordt uw data nog waardevoller

Met een Chief Data Officer wordt uw data nog waardevoller

Voor succesvolle resultaten uit de analyse van de bedrijfsgegevens is het noodzakelijk dat die data in goede banen wordt geleid. Bedrijven stellen steeds vaker een Chief Data Officer aan. Dat is de persoon die greep houdt op de bedrijfsgegevens en deze weet om te zetten in waardevolle informatie. Kom alles te weten over de CDO.

 
Effectief vooruitkijken met predictive intelligence

Effectief vooruitkijken met predictive intelligence

Wat is het grootste probleem van traditionele business intelligence? Het vertelt u waar u stond en waar u nu staat, maar het geeft geen inzicht in waar u naar toe gaat. Predictive Intelligence maakt een eind aan dat probleem. Het verandert resoluut de traditionele toepassing van business intelligence. Wat zijn de voordelen van predictive intelligence voor u en uw organisatie?

 
Met big data en analytics uw bedrijfsresultaat vergroten

Met big data en analytics uw bedrijfsresultaat vergroten

IBM’s Smarter Planet Initiative heeft als doel bedrijven adequaat te laten reageren op veranderingen in de informatiemaatschappij. Aan de hand van een driestappenplan krijgt u inzicht in hoe u de volle potentie kunnen benutten van big data en analytics.

 
Met Predictive Analytics beter en gefundeerd beslissen

Met Predictive Analytics beter en gefundeerd beslissen

Business Intelligence moet, behalve resultaten uit het verleden analyseren, ook helpen bij een toekomstvisie. Met Predictive Analytics kunnen datasets worden geanalyseerd om een voorspelling voor de toekomst te kunnen doen. Door gebruik te maken van Predictive Analytics is het voor organisaties bekend wat zij kunnen repliceren en waarin zij moeten wijzigen.