Kennis

 
Kunstmatige intelligentie geeft bedrijven een voorsprong

Kunstmatige intelligentie geeft bedrijven een voorsprong

Data analyseren is geeft goede inzichten, maar kunstmatige intelligentie geeft pas echt meerwaarde. Nieuwe tools zijn niet voldoende om maximaal te kunnen profiteren. Daarvoor zal het hele bedrijf moeten transformeren. Hoe uw organisatie digitaal kan transformeren in een cognitief bedrijf leest u in Analytics for a cognitive business.

 
Data analytics begint bij goede storage

Data analytics begint bij goede storage

Goede data analytics begint bij de juiste storage strategie. Dus moet u uw storage en back-up goed op orde hebben, om uw big data klaar te hebben nu en in de toekomst. Wilt u weten hoe u dit doet? Lees hier verder.

 
3 trends waarop succesvolle bedrijven inspelen

3 trends waarop succesvolle bedrijven inspelen

Iedereen heeft het over big data, maar dat gebeurt niet altijd met evenveel verstand van zaken. De vraag is dus: wat is big data eigenlijk? Dit artikel geeft u een heldere definitie. En belangrijker nog: hoe wordt een organisatie succesvol door de zoete vruchten van big data te plukken?

 
Voordelen van flash-opslag voor Business Intelligence

Voordelen van flash-opslag voor Business Intelligence

De opkomst van big data en analytics heeft ook zijn weerslag op de manier waarop we met storage omgaan. De traditionele opslagsystemen zijn vaak te log. Business Intelligence-experts willen complexe bewerkingen kunnen loslaten op enorme datasets, en dit kan alleen als de opslag snel en flexibel is. Daarom kan flash-opslag een grote rol spelen in de BI-wereld. Dit zijn de voordelen.

 
3 big data-cases die u zullen inspireren

3 big data-cases die u zullen inspireren

Big data is hot, dat is een open deur. Maar wat kunt u er in de praktijk mee? Laat u inspireren door de telecombranche, waar een aantal bedrijven al ver is met het inzetten van big data-oplossingen. Wat kunt u leren van British Telecom, het Franse SFR of het Indonesische Telkomsel? U leest deze cases hier.

 
Data integratie zonder specialist

Data integratie zonder specialist

Wilt u zelf data combineren en een succesvolle start maken met de integratie van data-silo’s in een organisatie-breed gegevensmodel? Lees hier hoe u belangrijke stappen kunt zetten naar een echte data-driven organisatie, met geïntegreerde self-service service data preparation.

 
Hoe up-to-date zijn uw analytische modellen?

Hoe up-to-date zijn uw analytische modellen?

Steeds meer organisaties halen waarde uit de data waar ze de beschikking over hebben. Om dit goed te kunnen doen zijn analytische modellen nodig. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Dit rapport beschrijft de struikelblokken op weg naar een analytics-gedreven organisatie. Zet de eerste stap naar een bedrijf dat data omzet in waarde.

 
Krijg inzicht door het Internet of Things

Krijg inzicht door het Internet of Things

De voordelen van data zijn u ongetwijfeld bekend . Maar gebruikt u ook de gegevens die door connected apparaten worden gegenereerd. De Microsoft Azure Internet of Things services helpen u hierbij. Met deze referentiearchitectuur kunt u de mogelijkheden van deze ingenieuze hulpjes beter inzetten binnen uw organisatie. Deze whitepaper is een aanrader.

 
Ook hoger onderwijs ontdekt big data

Ook hoger onderwijs ontdekt big data

Universiteiten en hogescholen ontdekken de waarde van big data. Het is inderdaad zonde om deze kansen te laten liggen. AnalyticsToday beschrijft 8 manieren waarop onderwijsinstellingen analytics en datavisualisatie toepassen. Het resultaat is een betere pr en betere communicatie. Maar er zijn ook struikelblokken.

 
Voorbeelden van big data-toepassingen die we willen delen

Voorbeelden van big data-toepassingen die we willen delen

Big data is meer dan een modegril met twijfelachtige voordelen. Er bestaan talloze concrete toepassingen. Op tijd betaald krijgen, verspreiding van besmettelijke ziekten als ebola monitoren of beter inspelen op de wensen van uw klant - het zijn zomaar 3 voorbeelden van big data in de praktijk. Laat u inspireren door deze scenario’s die bewijzen dat big data meer is dan een marketingkreet.

 
Cognitieve analyse: beter inzicht en grotere winsten

Cognitieve analyse: beter inzicht en grotere winsten

De nieuwste generatie BI-tools combineert de snelheid van computers met het menselijk lerend vermogen. Pioniers in de business maken nu al dankbaar gebruik van cognitieve software. IBM onderzocht welk voordeel dit biedt aan early adopters. Daarnaast leest u in de whitepaper hoe organisaties starten met cognitieve systemen.

 
Datavisualisatie: Wat, waarom en hoe?

Datavisualisatie: Wat, waarom en hoe?

Datavisualisatie is de visuele en interactieve weergave van data van elke omvang en elk type (gestructureerd en ongestructureerd). Het doel is de gegevens inzichtelijk te maken. Het mooie is dat zelfs in het geval van enorme bergen data patronen snel zichtbaar worden. Bovendien is het met visualisaties gemakkelijk om ideeën te delen en voor iedereen binnen de organisatie begrijpelijk te maken.

 
De 5 cruciale onderdelen van data strategie

De 5 cruciale onderdelen van data strategie

Data is al lang geen bijproduct meer. Gegevens zijn de motor achter innovatie en groei. Om deze motor op volle toeren te kunnen laten draaien, zal een bedrijf een gedegen datastrategie moeten hebben. Zo’n fundament voor datagedreven succes bestaat uit 5 pijlers. Wilt u weten hoe u efficiënt gebruik kunt maken van data, download dan de whitepaper.

 
Risk management: de laatste trends

Risk management: de laatste trends

Cybercrime, datalekken, witwassen, fraude en complexe wet- en regelgeving. Het zijn verschillende grootheden, maar stuk voor stuk zijn het hoofdpijndossiers voor veel organisaties. Welke gevaren zijn het grootst in 2017? Hoe helpen data en analytics u beschermen? En wat zijn de laatste trends op het gebied van risk management?

 
Online consumentengedrag: toeslaan op het juiste moment

Online consumentengedrag: toeslaan op het juiste moment

Customer experience management is het begrijpen en verbeteren van alle klantinteracties met uw organisatie. Door het gebruik van smartphones is het nu mogelijk in real time in te springen op de wensen van de klant. Als een klant op zoek gaat naar autoleningen, kan een bank hem een goede aanbieding doen. 4 tips om online consumentengedrag te beïnvloeden.

 
Klantgerichtheid verbeteren met analytics

Klantgerichtheid verbeteren met analytics

Verlangt u weleens terug naar de boekhandelaar die u attendeerde op de nieuwste titel van uw favoriete schrijver? En weet u nog hoe uw verzekeringsadviseur vroeger precies wist aan welk product u behoefte had? Die boekhandelaar en die verzekeringsadviseur bestaan nu nog steeds, maar door een enorme schaalvergroting zijn hun adviezen vele malen winstgevender. Leer klantgerichtheid te verbeteren door data-analytics.

 
Marketing trend: goud delven uit data

Marketing trend: goud delven uit data

Data analytics is de marketing trend van nu. Grote bedrijven als Comerica, Lenovo, RCI, SAS en Visa delven goud uit hun bedrijfsdata. Dat bewijzen deze inspirerende praktijkcases. Jim Weber van Comerica: “Niets dwingt je zo veel als moeilijke tijden eens goed stil te staan bij wat je doet en te kijken wat wel en niet werkt.”

 
Review: Watson Analytics Professional Edition

Review: Watson Analytics Professional Edition

Moeten analytics-experts straks op zoek naar een andere baan? Wordt hun werk overgenomen door oplossingen als Watson Analytics Professional Edition? Joe Clabby van Clabby Analytics denkt dat het zo’n vaart niet zal lopen, schrijft hij in deze diepgravende review. Dat neemt niet weg dat er veel mogelijk is met Watson Analytics.

 
BI-tools of denkende computers?

BI-tools of denkende computers?

Kent u Watson nog? Nee, niet het hulpje van Sherlock Holmes, maar de supercomputer van IBM. Die wist in 2011 het spelletjesprogramma Jeopardy! te winnen. De intelligentie die dit mogelijk maakte, is ook in het zakenleven inzetbaar. Met slimme BI-tools krijgt u inzichten waarmee u de concurrentie mijlen voorblijft. U zult zich verbazen over wat er tegenwoordig allemaal mogelijk is.

 
Webcast: De impact van het Internet of Things

Webcast: De impact van het Internet of Things

Overheden en bedrijven verwachten dat het Internet of Things (IoT) de komende vijf jaar explosief zal groeien. Bedrijven die nu op dit vlak actief zijn, hebben een betere positie in de markt en kunnen deze zelfs beïnvloeden. Maar ook veel bedrijven worstelen nog met vragen als hoe IoT echt waarde toevoegt en hoe en met welke partner te starten.

 
Betere BI-tools door netwerkbenadering

Betere BI-tools door netwerkbenadering

We leven in het analytics-tijdperk. Alle processen genereren data en die data moeten antwoorden opleveren. Het zou wel fijn zijn als de business zélf deze antwoorden uit data kan halen. Helaas is het vaak wachten op trage systemen of de hulp van de IT-dienst. Een BI-tool vanuit een netwerkbenadering beantwoordt wel aan de vraag van vandaag.

 
Data lake: voordelen en valkuilen

Data lake: voordelen en valkuilen

Er is een toenemende trend om én steeds meer data te verzamelen én deze zo onbewerkt mogelijk te houden; zo kunnen de BI-experts er nog meer conclusies uit trekken. Dit wordt mogelijk gemaakt door het inzetten van een zogeheten data lake. Wat is een data lake precies? Wat zijn de voordelen? En welke valkuilen dreigen voor u als gebruiker?

 
Internet marketing tips

Internet marketing tips

Tot midden jaren tachtig was het allemaal simpel voor adverteerders: Nederland had twee televisiezenders en elke doelgroep had haar eigen krant. Consumenten waren overgeleverd aan de luimen van reclamemensen. Dat is op de drempel van 2017 wel even anders. Via social media wisselen consumenten tips uit, organiseren ze boycots en bestoken ze bedrijven met klachten. Marketingtips voor het digitale tijdperk.

 
BI-tools checklist

BI-tools checklist

Gebruikers van Business Intelligence en analytics binnen uw organisatie hebben vele eisen en wensen. Het kiezen van de juiste oplossing is niet eenvoudig. Voordat u aan de selectie van een BI-tool begint, is het van belang de juiste vragen binnen uw organisatie te stellen. Hebben uw collega’s bijvoorbeeld allemaal dezelfde kennis van analytics? En wilt u voorspellingen doen?

 
Big data-trends die uw organisatie gaan veranderen

Big data-trends die uw organisatie gaan veranderen

De ontwikkelingen op het gebied van big data gaan razendsnel. Zeker in combinatie met het Internet of Things en analytics software zijn de mogelijkheden ongekend. Experts uit de branche bespraken tijdens een roundtable de big data-trends die ook uw onderneming helpen te winnen. AnalyticsToday licht een tipje van de sluier op.

 
Klantbehoefte begrijpen door datavisualisatie

Klantbehoefte begrijpen door datavisualisatie

Ongetwijfeld bezit uw organisatie tal van datasets. Hier zijn veel leuke dingen mee te doen. Zo kunnen data die door de klant zelf zijn gegenereerd, meehelpen zijn of haar toekomstige wensen te voorspellen. Datavisualisatie tools helpen u deze kennis inzichtelijk te maken. Hoe groot uw organisatie ook is, bedrijven die ermee beginnen analytics in te zetten, zullen snel resultaten zien.

 
Snel antwoorden met het juiste big data analytics platform

Snel antwoorden met het juiste big data analytics platform

Legacy analytics-oplossingen lopen vast op de huidige datahoeveelheden. Het wordt ze gewoonweg te veel. Daardoor krijgt u steeds later of helemaal geen antwoorden meer op uw queries. Hoe krijgt u weer snel antwoorden uit data? Dat leest u in de whitepaper Six critical capabilities for a Big Data analytics platform.

 
Business data scientist + big data = meer winst

Business data scientist + big data = meer winst

In deze keynote vertelt Heleen Snelting, data science manager EMEA bij Tibco, hoe binnen haar bedrijf tegen data analytics wordt aangekeken. Dit doet ze aan de hand van enkele cases. De volgende klanten van Tibco passeren de revue: het Deense windturbinebedrijf Vestas, olieproducent Hess, de Amerikaanse outdoorkledingfabrikant The North Face, de Bank of Montreal en het Amerikaanse transportbedrijf Norfolk Southern.

 
Data-analyse op de werkvloer

Data-analyse op de werkvloer

In dit tijdperk van applicaties, Internet of Things en social media is de kans groot dat ook uw onderneming massa’s data genereert. Die gegevens bevatten veel waarde, maar u hebt wel de nodige kennis en technologie nodig om de juiste conclusies te trekken. In 5 stappen leggen we uit hoe u de big data-revolutie in uw organisatie omhelst.

 
Cybersecurity: een oplossing in de strijd tegen hackers

Cybersecurity: een oplossing in de strijd tegen hackers

Cybersecurity is hét gespreksonderwerp bij bedrijven. Het gebeurt immers steeds vaker dat grote instanties zoals banken opeens onbereikbaar zijn of dat klantgegevens gestolen worden. Er is nu een oplossing voor dit steeds groter wordende probleem: Cloudera’s Enterprise Data Hub. Voorkom cyberaanvallen en bestrijd hackers proactief.

 
Een online advertentie maken: zo wordt ‘ie relevant

Een online advertentie maken: zo wordt ‘ie relevant

Als eigenaar van een webwinkel wilt u de beste online advertentie maken. Dan is het van belang dat u eerst goed nagaat wie uw klant is en waarnaar hij op zoek is. Uiteraard helpt een goed fingerspitzengefühl u hierbij, maar zonder harde user data bent u nergens. Bij het opslaan en analyseren van deze gegevens kan Apache Hadoop u helpen.

 
Data analytics: goud delven in uw systemen

Data analytics: goud delven in uw systemen

Data zijn van onschatbare waarde voor iedere moderne organisatie. Maar om daadwerkelijk van deze gegevens te kunnen profiteren, hebt u de juiste combinatie van hard- en software nodig. Deze whitepaper gaat in op de voordelen van data analytics, de randvoorwaarden waaraan uw bedrijf moet voldoen en enkele concrete producten.

 
Big data benutten met een enterprise data hub

Big data benutten met een enterprise data hub

Met en centraal ingericht enterprise data hub halen organisaties daadwerkelijk meerwaarde uit data. Ook al is big data bij veel bedrijven al ingeburgerd, is het voor de meeste organisaties tamelijk onontgonnen gebied. De whitepaper beschrijft de meerwaarde van op Hadoop-gebaseerde “enterprise data hubs”. Hoe worden ze ingezet en hoe zorgen organisaties dat data de aanjager van hun business wordt?

 
Artificial intelligence helpt mensen beslissen

Artificial intelligence helpt mensen beslissen

Computers kunnen snel rekenen, maar kijken en handelen niet zoals mensen dat zouden doen. Daarom moeten ze geholpen worden met algoritmes waarmee ze ons kunnen helpen om te beslissen. Welke modellen worden hierbij gebruikt en hoe worden gegevens geanalyseerd? In de whitepaper Augmented intelligence Helping humans make smarter decisions leest u welke technieken hierbij worden gebruikt.

 
Zo wordt uw bedrijf data driven met IoT

Zo wordt uw bedrijf data driven met IoT

Het Internet of Things groeit als kool en steeds meer apparaten delen meetgegevens met elkaar. Hoe zorgt u dat uw organisatie de vruchten kan plukken van deze technologie? Deze whitepaper geeft een breed beeld van zakelijke mogelijkheden en technische voorwaarden om ook te profiteren van IoT. Ook worden twee case studies beschreven hoe overheden en bedrijven met IoT betere en efficiëntere service verlenen.

 
AI en big data: 5 keer de impact op het bedrijfsleven

AI en big data: 5 keer de impact op het bedrijfsleven

Artificial intelligence is geen toekomstmuziek meer, maar wordt overal ingezet. Van zelfrijdende auto’s tot en met het ondersteunen of zelfs overnemen van zakelijke beslissingen. Hoe verandert dat de manier waarop het bedrijfsleven vorm is gegeven? In de whitepaper leest u de 5 manieren waarop dat gaat gebeuren en hoe u in 5 stappen een big data-strategie maakt.

 
Kenniscyclus "Internet of Things"

Kenniscyclus "Internet of Things"

IoT biedt zowel kansen als uitdagingen. Hoe gaan bedrijven bijvoorbeeld om met de enorme hoeveelheid data en hoe wordt deze snel en goed geanalyseerd? Deze 6-delige kenniscyclus geeft een diepgaand overzicht van theorie en praktijk van IoT. Maar tevens wordt veel aandacht besteed aan praktische tips om vandaag nog aan de slag te gaan.

 
Self-service analytics: 5 stappen naar valide en gecontroleerde data

Self-service analytics: 5 stappen naar valide en gecontroleerde data

In veel organisaties is self-service analytics de nieuwe standaard. Als u ook succesvol aan de slag wil met een moderne BI-aanpak, is het belangrijk om een aantal stappen te doorlopen. Deze whitepaper gaat dieper in op 5 stappen naar een moderne aanpak van self-service analytics.

 
ODS van de toekomst

ODS van de toekomst

Door de komst van big data wordt er steeds meer data verwerkt. De situatie dat men gebruik maakt van een traditionele en relationele ODS (Operational Data Store) is daardoor onhoudbaar geworden. Lees de whitepaper waarin de ODS van de toekomst wordt beschreven. Verantwoordelijken zijn na het lezen van de whitepaper op de hoogte van het inzetten van ODS op een toekomstbestendige manier.

 
Data-infrastructuren: Hoe gaat u om met de technologische verschuiving?

Data-infrastructuren: Hoe gaat u om met de technologische verschuiving?

Er is veel technologische vooruitgang, maar doordat organisaties nog steeds op dezelfde manier worden gemanaged is het moeilijk om successen te boeken. Hoe komt dit? Lees in deze whitepaper de belangrijkste verschuivingen op het gebied van moderne data-infrastructuren. Pak deze verschuivingen aan en maak als manager beslissingen die op data gebaseerd zijn.

 
Big data trend: 10  belangrijke toepassingen

Big data trend: 10 belangrijke toepassingen

We leven in een tijd waar data ons dwingt om op een andere manier na te denken. Problemen die voorheen onoplosbaar leken, worden steeds vaker opgelost met big data. Deze whitepaper zet 10 redenen uiteen waarom big data de hype voorbij is en hoe bedrijven ervan kunnen profiteren.

 
Big data analytics: succes is niet vanzelfsprekend

Big data analytics: succes is niet vanzelfsprekend

Big data analytics zijn voor veel bedrijven een grote hulp als het gaat om waarde halen uit nieuwe inzichten. Toch is het succes met big data niet vanzelfsprekend. Veel organisaties worstelen dan ook om big data analytics op de juiste manier in te zetten. Download de whitepaper voor meer informatie.

 
Analytics voor de gewone medewerkers

Analytics voor de gewone medewerkers

Over de hele wereld zijn organisaties op zoek naar manieren om hun verzamelde data volledig te analyseren en gebruiken. Het aannemen van een data specialist is echter lastig. Data specialisten zijn namelijk schaars en daarnaast zijn ze ook niet goedkoop. Download de whitepaper voor meer informatie over hoe uw organisatie hiermee om kan gaan.

 
Big data en Fast data: eerder inspelen op inzichten

Big data en Fast data: eerder inspelen op inzichten

Zoals bekend komen de fysieke en digitale wereld steeds dichter bij elkaar. Smart devices zijn overal te vinden en deze worden ook steeds slimmer. In deze informatieve webcast wordt onderscheid gemaakt tussen big data en fast data. Bekijk de webcast en laat u informeren over de verschillen tussen deze twee data vormen en wat ze kunnen betekenen voor uw organisatie.

 
Data mining: een praktische handleiding

Data mining: een praktische handleiding

Data mining en predictive analytics zijn de heilige graal om uit de grote hoeveelheid data betere business te generen. Dat klinkt prachtig, maar hoe doet u dat? In de whitepaper “Data Mining From A to Z: How to Discover Insights and Drive Better Opportunities” leest u hoe. Hierin staan praktische handvatten waarmee u data mining in uw bedrijf vorm kunt geven.

 
Internet of Things data goed benutten

Internet of Things data goed benutten

Het Internet of Things is dé sleutel tot een efficiëntere bedrijfsvoering. De laatste, losse eindjes van het internet der dingen zijn nog niet goed aan elkaar geknoopt. In vier stappen kunt u wél waarde uit Internet of Things data halen.

 
Webcast: De motor onder The Internet of Things

Webcast: De motor onder The Internet of Things

Het aantal bronnen met streaming data neemt ieder jaar met 20 procent toe. Veel bedrijven zien de potentie van deze datastromen en stellen zichzelf de vraag hoe ze hiermee zoveel mogelijk waarde kunnen halen uit ‘The internet of Things’.

 
Webcast: Business Intelligence: De balans tussen vrijheid en beheer

Webcast: Business Intelligence: De balans tussen vrijheid en beheer

Business intelligence neemt een steeds belangrijkere rol in binnen organisaties. Men wil graag informatieproducten als lijsten en rapporten ontvangen zonder hier al te lang op te hoeven wachten. Deze aanvragen zorgen op de IT-afdelingen voor een enorme druk waardoor vertragingen ontstaan. Download en bekijk de webcast geheel vrijblijvend voor meer informatie.

 
Data in een snel veranderende samenleving

Data in een snel veranderende samenleving

Als organisatie wil je in deze datagedreven samenleving niet achterblijven. Veel organisaties realiseren zich dit wel maar ondernemen nog te weinig gerichte actie. Dit is natuurlijk niet vreemd want; hoe pakt u dit aan? Hoe wordt omgegaan met de complexiteit en hoeveelheid van data? Download het e-book voor meer informatie over een gestructureerde aanpak om in te spelen op deze ‘Data Driven Reality’.

 
Analytische modellen: wat zijn de uitdagingen?

Analytische modellen: wat zijn de uitdagingen?

Analytische modellen worden bij bedrijven vaak ingezet voor het maken van beslissingen die betrekking hebben op onder andere marketing, prijsstellingen, kredietrisico's, fraude en operationele processen. Alleen worden deze modellen vaak ontworpen zonder een gestandaardiseerd proces voor het bewaren, inzetten en beheren. Lees in deze whitepaper meer over een aantal kritische vragen die beantwoord moeten en tips voor de invoering en het gebruik van analytische modellen.

 
De kracht van self-service data en interactieve predictive analytics

De kracht van self-service data en interactieve predictive analytics

Bij het analyseren van data is het niet alleen van belang erachter te komen wat en waarom er iets gebeurt. Het is ook belangrijk om aan de hand van predictive analytics naar de toekomst te kijken om hierop te kunnen voorbereiden. Hierdoor staan self-service en predictive analytics bij steeds meer organisaties hoog op de agenda en ontstaat er steeds meer de realisatie dat predictive analytics kan bijdragen aan groei en innovatie.

 
Raamwerk voor de adoptie van Data Governance

Raamwerk voor de adoptie van Data Governance

Ongeacht hoe belangrijk Data Governance voor uw organisatie is, er zijn uitdagingen waar rekening mee moet worden gehouden. In deze whitepaper lichten we een raamwerk voor Data Governance uit dat speciaal is ontwikkeld om de diepte, breedte en flexibiliteit te leveren die noodzakelijk zijn voor succesvolle implementatie.

 
Het kruispunt van Big Data, Data Governance  en MDM

Het kruispunt van Big Data, Data Governance en MDM

Big data is voor veel organisaties niet vreemd meer. Waarde halen uit al deze data, vraagt om een constructieve aanpak van het beheer van data. De invoering van nieuwe technologieën verandert de manier waarop organisaties omgaan met hun datakwaliteit, data-integratie, data governance en master data management. In dit e-book worden vooruitstrevende aspecten van big data besproken en krijgt u advies over hoe u uw data management programma afstemt op deze nieuwe realiteit van big data.

 
Forrester onderzoek naar verschillende Predictive analytics oplossingen

Forrester onderzoek naar verschillende Predictive analytics oplossingen

Predictive analytics worden door steeds meer bedrijven gebruikt. Dit komt voornamelijk omdat predictive analytics steeds makkelijker worden in het gebruik en inzet. Op de huidige predictive analytics markt zijn een aantal aanbieders die dit op verschillende manieren aan de man brengen. Het Forrester-onderzoek zet de aanbieders naast elkaar en vergelijkt de oplossingen die geboden worden.

 
Big data analytics in 2016: kansen en uitdagingen

Big data analytics in 2016: kansen en uitdagingen

Big data komt bij bijna elke organisatie aan de orde. Om big data goed in te zetten is het belangrijk om de mogelijkheden, uitdagingen en mogelijke risico’s te kennen. Ga in gesprek met de data, verbeter de concurrentiepositie en maak processen nog efficiënter. Deze whitepaper gaat dieper in op de big data revolutie, wat het is, wat de uitdagingen zijn en waar de kansen liggen.

 
5 vereisten voor een big data platform

5 vereisten voor een big data platform

Terwijl big data een aantal ongekende uitdagingen met zich mee brengt, creëert het tegelijkertijd ook nieuwe kansen voor een organisaties die het probleem strategisch benaderen. Deze whitepaper gaat in op 5 fundamentele eisen aan een big data platform voor nu en in de toekomst. Daarnaast gaat de whitepaper in op waarom momenteel zoveel aanpakken mislukken of te kort schieten.

 
Onderhoud voorspellen met het e-book: Predictive maintenance for Dummies

Onderhoud voorspellen met het e-book: Predictive maintenance for Dummies

Organisaties zijn tegenwoordig steeds meer bezig met kosten besparen op het gebied van operationele werkzaamheden. Om niet met hoge kosten komen te zitten is het belangrijk dat het onderhoud van de bedrijfsmiddelen goed in de gaten wordt gehouden. Download de whitepaper voor meer informatie over het voorspellen van dit onderhoud en hoe hiermee kosten kunnen worden bespaard.

 
Hadoop en NetApp, de juiste combinatie?

Hadoop en NetApp, de juiste combinatie?

Bedrijven zien steeds vaker het nut van big data in als het gaat om het verzamelen, opslaan, managen en analyseren van grote hoeveelheden complexe data. Hadoop heeft voor een groeiend ecosysteem van producten gezorgd dat het mogelijk heeft gemaakt om om te gaan met deze waardevolle informatie. Download deze whitepaper om meer te weten te komen over Hadoop en welke rol Netapp hierin kan spelen.

 
Self-Service BI: Data voor iedereen

Self-Service BI: Data voor iedereen

Self-Service Business Intelligence helpt zakelijke gebruikers bij het nemen van beslissingen op basis van data. Een goede Self-Service BI oplossing heeft een beperkte impact op de IT-organisatie. Wanneer een Self-Service BI oplossing succesvol is geïmplementeerd kunnen zakelijke gebruikers zelfstandig beslissingen nemen op basis van een goede dataset. De afhankelijkheid van de IT-afdeling is er op dat moment niet. Deze whitepaper laat zien welke rol IBM Cognos Analytics in dit scenario kan spelen.

 
Webcast: Meer inzicht door data exploratie

Webcast: Meer inzicht door data exploratie

Data exploratie is het verkennen van data op basis van een gecombineerde set aan databronnen. Op deze wijze kan data exploratie leiden tot nieuwe inzichten. Op een visuele wijze wordt data inzichtelijk gemaakt voor business analysten. In de webcast ‘Meer nieuwe inzichten door data exploratie’ worden aan de hand van enkele demo’s de mogelijkheden van data exploratie toegelicht. Daarnaast wordt ingegaan op de rol van Hadoop binnen data exploratie.

 
Datamanagement: Onvervuilde data voor een succesvol bedrijf

Datamanagement: Onvervuilde data voor een succesvol bedrijf

Waarom is datamanagement net zo belangrijk als schoon drinkwater? Datamanagement kan ervoor zorgen dat data scientists minder ontwikkeltijd kwijt zijn aan datavoorbereiding en deze tijd kunnen benutten voor het genereren van inzichten. Zeker als een organisatie afhankelijk is van analytics om te overleven, is de inzet van datamanagement heel belangrijk.

 
Het belang van de juiste visualisatie van uw data

Het belang van de juiste visualisatie van uw data

Het visualiseren van data is de manier om de verzamelde informatie duidelijk over te brengen. Met de grote hoeveelheid keuzes in de types van visualisatie is het belangrijk dat de juiste visualisatie gebruikt wordt voor de juiste data. In de whitepaper zal dieper ingegaan worden op de verschillende manieren van visualiseren. Ook zal uiteengezet worden met welke uitdagingen de organisatie rekening dient te houden bij het visualiseren van (big) data.

 
Garantie- en kwaliteitsproces stroomlijnen met Warranty & Quality Analytics

Garantie- en kwaliteitsproces stroomlijnen met Warranty & Quality Analytics

Het verkleinen van garantiereserves gaat hand in hand met het verkleinen van de kans op productiefouten en productuitval. Om dit te realiseren moeten organisaties de focus leggen op de gebieden in het garantie- en kwaliteitsproces die nog gestroomlijnd kunnen worden. Het is voor veel organisaties een lastige opgave om te bepalen welke gebieden dit zijn en zij kunnen vaak niet alle variabelen in hun garantie- en kwaliteitsketen volgen en analyseren. Hier zijn echter oplossingen voor.

 
Productiefouten verminderen met machine learning

Productiefouten verminderen met machine learning

Een Machine Learning algoritme dat tot een van de krachtigste wordt beschouwd is het Gradient Boosting Machine (GBM) algoritme. Dit algoritme ontdekt interacties tussen procesfactoren die verantwoordelijk zijn voor productiefouten. Ook kan het helpen de relatie en interactie tussen kwaliteitsmetingen te identificeren. Hierdoor is het een algoritme dat uitstekend kan worden ingezet voor root cause analysis.

 
Unified Data Architecture: van inzicht naar actie met big data

Unified Data Architecture: van inzicht naar actie met big data

De opkomst van het gebruik van big data heeft er voor gezorgd dat ook business intelligence flink veranderd. Big data zorgt binnen organisaties voor nieuwe kansen, maar ook voor nieuwe uitdagingen. Zo zijn het ophalen, opslaan en toegang krijgen tot de juiste informatie nieuwe uitdagingen geworden. Download de whitepaper voor meer informatie.

 
Predictive analytics: toepassingen en voordelen

Predictive analytics: toepassingen en voordelen

Predictive analytics wordt tegenwoordig steeds vaker gebruikt door bedrijven. Het stelt de organisatie in staat om voorspellingen te kunnen doen om hier vervolgens belangrijke keuzes en acties op af te stellen. Deze whitepaper geeft een duidelijk beeld op wat predictive analytics nou precies inhoudt en wat de mogelijkheden hiervan zijn.

 
Churn voorkomen met predictive analytics

Churn voorkomen met predictive analytics

Om de concurrentie voor te blijven moeten providers slimme en moderne predictive analytics en event-driven analytics tools voor handen hebben en gebruiken. Met deze tools kan de organisatie gemakkelijk trends, afwijkingen, kansen en risico’s spotten en hier als organisatie op inspelen. Dit leidt niet alleen tot betere communicatie met de klant, maar op de lange termijn zorgt het ook voor een loyalere klant.

 
Big data analytics: succesvol starten

Big data analytics: succesvol starten

Veel bedrijven komen om in de Big Data. Wanneer hier goed mee om wordt gegaan hebben bedrijven een stapje voor in de markt. Bedrijven zullen van data naar inzichten naar directe actie moeten overgaan. Download de whitepaper waarin de 6 stappen van de analytics maturity worden beschreven en toegelicht.

 
De voordelen van analytics binnen nutsbedrijven

De voordelen van analytics binnen nutsbedrijven

Binnen nutsbedrijven is het analyseren van big data van groot belang. De consument verwacht dat alles draaiende blijft zonder dat ze last hebben van bijvoorbeeld de financiële tegenslagen van het bedrijf. Download de whitepaper dat dieper zal ingaan op de voordelen van een goed werkende bedrijfsvoering dat gebaseerd is op analytics.

 
 Wat Video Analytics kan betekenen voor de grote steden.

Wat Video Analytics kan betekenen voor de grote steden.

Door de toenemende drukte in de steden is het steeds lastiger voor hulpdiensten op snel ter plaatse te zijn. Verkeer loopt vast en criminelen kunnen ongezien hun gang gaan in de grote mensenmassa. Om deze problemen tegen te gaan zullen camerabeelden gemaakt en geanalyseerd moeten worden.

 
Praktijkcase: Analytics op de tv-markt

Praktijkcase: Analytics op de tv-markt

In deze praktijkcase zal dieper worden ingegaan op het gebruik van analytics en big data door AMC Networks. Door het kunnen analyseren van de kijker kunnen plannen gemaakt worden om de zender zo goed mogelijk in te zetten. Zowel de programmering als de reclameblokken kunnen ingedeeld worden om het maximaal aantal consumenten te bereiken.

 
Praktijkcase: Analytics in de telecommunicatie voor snellere probleemoplossing

Praktijkcase: Analytics in de telecommunicatie voor snellere probleemoplossing

In de telecommunicatie-industrie is probleemherkenning en het oplossen hiervan een race tegen de klok. Wanneer er zich een probleem voordoet laat de klant snel van zich horen. In deze praktijkcase zal worden uitgelegd hoe VSN systemen profiteert van snelle herkenning, analyse en oplossing van problemen.

 
Met Big Data naar Big Kennis

Met Big Data naar Big Kennis

Big data biedt kansen voor veel organisaties. Zo kan uit informatie een businessvoordeel worden behaald. Het meest ideale scenario is om de zaken die essentieel zijn om te kunnen profiteren van big data in één end-to-end systeem te hebben. Deze whitepaper gaat in op de onderliggende onderdelen van een end-to-end oplossing.

 
Self-service BI: Snelle analyses voor snelle inzichten

Self-service BI: Snelle analyses voor snelle inzichten

In dit webinar laten Jos van Dongen en Mark Bakker zien hoe een self-service Business Intelligence oplossing in te zetten is en wat hiervan voordelen zijn. Zo is de betrokkenheid van de IT afdeling kleiner waardoor er sneller analyses tot stand kunnen komen en hierop ook sneller kan worden gehandeld.

 
Creëer vandaag een concurrentievoordeel met self-service analytics

Creëer vandaag een concurrentievoordeel met self-service analytics

Het is de hoogste tijd om te beginnen met self-service business intelligence en analytics. Welke barrières voor de adoptie van analytics zijn er en hoe kan de beschikbare dat goed worden benut? Hoe kan de organisatie de controle houden over de gegevens in de cloud? Lees in de volledige whitepaper meer over de antwoorden op de bovenstaande vragen.

 
Besluitvorming verbeteren met analytics

Besluitvorming verbeteren met analytics

Data groeit. Zowel intern als extern wordt er steeds meer verschillende soorten data gegenereerd en het volume ervan neemt ook snel toe. Veel organisaties willen deze data gebruiken in hun processen en besluitvorming, maar weten nog niet goed hoe. In deze webcast worden enkele tips gegeven om de organisatie in staat te stellen data driven decisions te nemen.

 
Big Backup uitdagingen door Big Data

Big Backup uitdagingen door Big Data

De komst van Big Data biedt organisaties veel kansen. Door te profiteren van informatie kan er een voordeel ontstaan. Maar voor IT levert Big Data ook uitdagingen op, zoals de uitdaging omtrent backup en recovery. In deze whitepaper worden handvatten geboden om met de uitdagingen omtrent backup en recovery om te gaan.

 
Informatie-gedreven organisaties: Forrester deed onderzoek

Informatie-gedreven organisaties: Forrester deed onderzoek

Veel organisaties beseffen dat zij meer uit informatie moeten halen. De weg naar een informatie-gedreven organisatie is dan ook vaak een uitdagende. Forrester heeft onderzoek gedaan naar de status van het waarde halen uit informatie. Uit dit onderzoek komen een aantal centrale bevindingen naar voren die in dit whitepaper uitgebreid behandeld worden. Daarnaast leidt het onderzoek tot een aantal aanbevelingen voor bedrijven die nog op weg naar een informatie-gedreven organisatie zijn.

 
Alle informatie telt!

Alle informatie telt!

Op dit moment hebben organsaties te maken met een steeds groter wordende hoeveelheid data. Er is een goed Big Data platform nodig om met alle data om te kunnen gaan. Twee systemen die goed aanvullen aan elkaar ingezet kunnen worden zijn HP Vertica Analytics Platform en Hadoop. In deze whitepaper wordt uiteengezet hoe deze systemen elkaar aanvullen.

 
Van machine data naar inzichten

Van machine data naar inzichten

Een van de grootste varianten van data is Machine data (of sensor data). Productiebedrijven kunnen profiteren van deze data door de data om te zetten naar inzichten. Om dit resultaat te bereiken is het noodzakelijk om samen te werken met een IT partner en gebruik te maken van de juiste tools en methodes.

 
Wat is Predictive Analytics en wat zijn de voordelen?

Wat is Predictive Analytics en wat zijn de voordelen?

Predictive Analytics is een methode om toekomstige gedragingen van (potentiële) klanten en gedragingen te kunnen voorspellen. Dit gebeurd op basis van analytische gegevens. Door effectieve Predictive Analytics software in te zetten worden organisaties ondersteund door middel van een brede range aan algoritmes en methodes.

 
Self-service analytics: Keuzehulp infographic

Self-service analytics: Keuzehulp infographic

Voordat een Business Intelligence oplossing wordt geïmplementeerd moet worden bekeken wat de gevolgen en wat de voordelen voor de diverse belanghebbenden zijn. De wensen moeten na de implementatie van een nieuwe Self-Service BI oplossing wel ingewilligd worden. De infographic geeft handvatten bij het maken van een keuze voor een Self-Service BI oplossing.

 
Governing and Managing Big Data for Analytics and Decision Makers

Governing and Managing Big Data for Analytics and Decision Makers

Ongeveer 70% van alle tijd die wordt geïnvesteerd in Business Analytics is gerelateerd aan het identificeren, opschonen en integreren van data. Veel organisatie werken daarom met een “data lake” oplossing, een set van data respositories die beschikbaar zijn van analyse, onderzoek en rapportage. Zonder goed beheer kan een “data lake” echter snel veranderen in een “datamoeras”. De next step wordt daarom het “data reservoir”

 
Embracing Error: the first step to quality forecasting

Embracing Error: the first step to quality forecasting

Van nature heeft de mens graag gelijk. En wanneer we geen gelijk hebben willen we graag goed kunnen uitleggen waarom het fout is gegaan. Maar het is uiteraard beter om te zorgen dat fouten niet uit de hand lopen. Door continue te monitoren of we binnen de foutmarges blijven kan snel en adequaat bijgestuurd worden. De foutmarge moet daarom omarmd worden als vriend. Door te gebruik te maken van foutmarges als waarschuwingssysteem worden beslissingen kwalitatief beter.

 
Handvatten voor een analytische bedrijfscultuur

Handvatten voor een analytische bedrijfscultuur

Om vol te profiteren van big data is het van belang om de transitie door te maken naar een analytische bedrijfscultuur. Behalve technologische voorziening is het van belang dat de cultuur binnen de organisatie verandert. Als gevolg hiervan zien we de functie van een CAO (Chief Analytics Officer) ontstaan.

 
De datastromen met Internet of Things

De datastromen met Internet of Things

Doordat steeds meer apparaten met elkaar verbonden zijn (Internet of Things), groeit de hoeveelheid beschikbare data. Dit biedt kansen en mogelijkheden tot efficiëntie en het ontwikkelen van nieuwe services. Lees in deze whitepaper meer over het nut en de inzet van Internet of Things.

 
Wat is de waarde van Data Scientists?

Wat is de waarde van Data Scientists?

Data scientists voegen waarde toe aan organisaties. Het is echter van belang om hen volop in de uitdagingen van uw organisatie te betrekken. U krijgt in de whitepaper handvatten aangereikt om data scientists optimaal in te zetten en zo ook volop waarde te halen uit uw (big) data. Bovendien is het van belang om de data scientists de vrijheid te geven die zij nodig hebben.

 
Met een Chief Data Officer wordt uw data nog waardevoller

Met een Chief Data Officer wordt uw data nog waardevoller

Voor succesvolle resultaten uit de analyse van de bedrijfsgegevens is het noodzakelijk dat die data in goede banen wordt geleid. Bedrijven stellen steeds vaker een Chief Data Officer aan. Dat is de persoon die greep houdt op de bedrijfsgegevens en deze weet om te zetten in waardevolle informatie. Kom alles te weten over de CDO.

 
Effectief vooruitkijken met predictive intelligence

Effectief vooruitkijken met predictive intelligence

Wat is het grootste probleem van traditionele business intelligence? Het vertelt u waar u stond en waar u nu staat, maar het geeft geen inzicht in waar u naar toe gaat. Predictive Intelligence maakt een eind aan dat probleem. Het verandert resoluut de traditionele toepassing van business intelligence. Wat zijn de voordelen van predictive intelligence voor u en uw organisatie?

 
Met big data en analytics uw bedrijfsresultaat vergroten

Met big data en analytics uw bedrijfsresultaat vergroten

IBM’s Smarter Planet Initiative heeft als doel bedrijven adequaat te laten reageren op veranderingen in de informatiemaatschappij. Aan de hand van een driestappenplan krijgt u inzicht in hoe u de volle potentie kunnen benutten van big data en analytics.

 
Waarom bedrijven die zich focussen op data de race winnen

Waarom bedrijven die zich focussen op data de race winnen

Uit het jaarlijkse analytics-onderzoek van IBM blijkt dat er vier belangrijke verschuivingen te zien zijn op het gebied van big data en analytics. Verschuivingen die grote invloed hebben op de concurrentiepositie van bedrijven. Een daarvan is de verschuiving van volume naar snelheid.

 
Met Predictive Analytics beter en gefundeerd beslissen

Met Predictive Analytics beter en gefundeerd beslissen

Business Intelligence moet, behalve resultaten uit het verleden analyseren, ook helpen bij een toekomstvisie. Met Predictive Analytics kunnen datasets worden geanalyseerd om een voorspelling voor de toekomst te kunnen doen. Door gebruik te maken van Predictive Analytics is het voor organisaties bekend wat zij kunnen repliceren en waarin zij moeten wijzigen.

 
Effectievere marketing met Big Data Visualisatie

Effectievere marketing met Big Data Visualisatie

U wilt uw klant door en door kennen. Een incompleet beeld van uw klant helpt u namelijk nauwelijks verder. Dankzij de stormachtige ontwikkeling die analysetools de afgelopen jaren hebben doorgemaakt, is het nu veel makkelijker een goed en helder beeld te formuleren. Lees hoe Big Data Visualisatie voor u het beste werkt.

 
Bepaal de beste ‘big data’-strategie voor uw bedrijf

Bepaal de beste ‘big data’-strategie voor uw bedrijf

Bedrijven ontkomen niet meer aan big data. Analyse daarvan levert waardevolle inzichten op. Toch worstelen veel bedrijven nog met de vraag: is er een ‘big data’-probleem of juist een ‘analyse’-probleem? Een goed begrip van de verschillende termen en mogelijkheden is daarbij essentieel. Die vindt u in deze whitepaper.

 
8 zaken die u moet weten over Hadoop

8 zaken die u moet weten over Hadoop

Steeds meer bedrijven willen concurrentievoordeel halen uit geavanceerde analytics, hierdoor ontstaan er ook steeds meer wijzigingen op het gebied van data en de ondersteunende infrastructuren. Hadoop is een open-source software raamwerk waarmee applicaties en data in een gedistribueerde omgeving kunnen verwerken. In deze whitepaper komen 8 belangrijke punten over Hadoop naar voren. Handig om te weten als u mee wilt praten over Hadoop.