5 valkuilen bij ongestructureerde data

5 valkuilen bij ongestructureerde data

Grip op je informatie is zooo 2017…Toch?

Gratis downloaden
17 juli 2018

De data en informatie vliegt je om de oren en overzicht houden, ho maar. Zakelijk of privé, hoe hou jij nog het overzicht? We vertellen je alvast dat dit niet any time soon verandert. De grote hoeveelheden ongestructureerde data blijven exponentieel groeien. Wat zijn de consequenties voor jou, waar zit de frustratie en hoe pak je dit aan? In dit artikel zetten we de belangrijkste valkuilen voor je op een rijtje.

Niet voldoen aan wet en regels

Je wordt momenteel doodgegooid met de AVG, maar als je niet compliant bent riskeer je boetes die kunnen oplopen tot 20 miljoen euro. Bovendien hebben bijvoorbeeld overheidsorganisaties ook nog eens een voorbeeldfunctie. Inwoners moeten ervanuitgaan dat de overheid op de juiste manier omgaat met persoonsgegevens.

Inefficiëntie

In plaats van het zoeken naar de juiste informatie steken mensen liever de tijd in het echte werk. Doordat informatie niet op de juiste manier of plek is opgeslagen, is het soms maar voor één persoon zichtbaar en zoekt de rest zich rot.

Onnodig hoge kosten

Elke byte is kostbaar: hoe meer informatie je verzamelt, hoe meer je betaalt. Bedenk dus eens hoeveel je kan besparen als dubbel opgeslagen foto’s of documenten er niet meer zijn. Dit scheelt enorm als kostenpost.

Een beetje overzicht is wel fijn…..

Onderzoek wijst uit dat een organisatie vaak voor 80% uit ongestructureerde en slechts 20% uit gestructureerde data bestaat. Hoe ga jij om met data? Dit artikel zet de belangrijkste valkuilen, bij grote hoeveelheden data, voor je op een rij. Het is duidelijk dat er iets moet gebeuren. Hoe? Download het artikel en kom erachter!

Gratis downloaden