Data privacy: de balans tussen innovatieve marketing en klantverwachtingen

Data privacy: de balans tussen innovatieve marketing en klantverwachtingen

Maak van privacy een concurrentievoordeel

Gratis downloaden
8 april 2020

Door je klantdata slim in te zetten kun je, kort door de bocht, beter verkopen. Data geven je het inzicht om te weten wat de klant nu en in de toekomst nodig heeft, zeker met behulp van handige AI-tools die snel allerlei informatie uit klantdata tonen. Maar de AVG en de California Consumer Privacy Act (CCPA) maken het marketeers niet altijd gemakkelijk data om te zetten in leads en hogere omzet. Dat is slechts schijn, het kan wel, maar daarvoor moeten organisaties veranderen.

Aanpassen om bij te blijven

Bedrijven passen zich altijd aan nieuwe technologie en wetgevingen aan. Doen ze dat niet, dan verliezen ze concurrentiekracht. De onafhankelijke analisten van Forrester onderzochten in dit rapport hoe bedrijven dat precies aanpakken. Dit doe je in ieder geval niet door enkel een data officer aan te nemen. Wat wel werkt is een doorlopende projectgroep opzetten die data en privacy tot in de haarvaten van je bedrijf doorvoeren.

Stappenplan en sjabloon helpen jou op weg

Omdat niet elk bedrijf hetzelfde is, ontwikkelde Forrester vier verschillende sjablonen die je kan toepassen. En met het handige stappenplan zet je de schijnbare privacy-drempels om in een strategisch voordeel. Eén van de bekende stappen is iemand aan te wijzen als aanspreekpunt voor de privacy binnen het bedrijf. De kans is groot dat hij of zij een aantal problemen signaleert die je belemmeren om maximaal rendement uit de data te halen.

In deze whitepaper lees je welke uitdagingen je tegenkomt en hoe je ze praktisch oplost. Via een stappenplan en handige scorekaartjes zie je snel welke skills je nodig hebt en waar je ze moet inzetten in je bedrijf. Zo breng je in geen tijd in kaart hoe je organisatie moet veranderen. Begin vandaag nog en verander in een succesvol datagedreven bedrijf, juist doordat je de privacy van je klantdata serieus neemt.

Gratis downloaden