Datagedreven bedrijfsvoering vraagt om een transformatie

Datagedreven bedrijfsvoering vraagt om een transformatie

Ontdek de pijlers van een datagedreven organisatie

Gratis downloaden
5 november 2018

Datagedreven, het is een term die al jaren gebruikt wordt wanneer we het hebben over BI en analytics. Een smart organisatie neemt afscheid van onderbuik-beslissingen en bepaalt de strategie op basis van cijfers en harde feiten. Makkelijker gezegd dan gedaan, evolueren naar een datagedreven organisatie is namelijk geen makkelijke klus. Dit TDWI-rapport brengt in kaart waar organisaties staan in hun weg naar data gedreven beslissingen nemen en waar ze tegenaan lopen. Ook wordt ingegaan op de vraag welke methodes gebruiken ze om datagedreven te worden? Hoe ziet hun IT-infrastructuur eruit? Op basis van hun antwoorden verzamelde TDWI enkel best practices die jou helpen bij de transformatie naar een datagedreven organisatie.

3 belangrijkste bedrijfsonderdelen

Dit best practices-rapport gaat in op de 3 bedrijfsonderdelen die een onmisbare rol spelen om écht datagedreven te worden.  

  1. Technologische strategie

    Van de simpelste tot de meest geavanceerd technologie; bedrijven gebruiken een heel scala aan technologische hulpmiddelen om hen te helpen waardevolle data op te leveren. Van spreadsheets, BI-applicaties tot datamanagement-oplossingen: de organisatie moet ervoor zorgen dat de IT-infrastructuur op het punt staat om analytics optimaal te ondersteunen.

  2. Analytics strategie

    Analytics is de kern van de datagedreven organisatie. Data verzamelen is leuk en aardig, als we ze vervolgens niet analyseren om daarop actie te ondernemen dan is het werk voor niets geweest. Dit rapport brengt in kaart welke analytics-strategieën respondenten gebruiken om datagedreven te worden.

  3. Organisatorische strategie
    Een van de grootste struikelblokken zijn organisatorische problemen en problemen met mensen. Goed management is nodig om ervoor te zorgen dat het hele bedrijf de belangrijkheid van datagedreven beslissingen inziet

Lees in dit rapport hoe ook jouw organisatie kan omgaan met deze drie aspecten zodat de organisatie kan doorgroeien naar meer datagedreven beslissingen. Wil je graag de aanbevelingen lezen die TDWI opstelde naar aanleiding van dit rapport? Download dan de informatieve en praktische whitepaper What It Takes to Be Data-Driven: Technologies and Best Practices for Becoming a Smarter Organization en ga ermee aan de slag!

Gratis downloaden