Datamigratie naar de cloud belangrijke eerste stap voor banken

4 essentiële cloudstrategieën voor financiële instellingen

Gratis downloaden
25 november 2020

Financiële dienstverleners hebben te maken met heel wat uitdagingen. Zo is er de concurrentie met FinTech-bedrijven, de plots sterk toenemende vraag naar digitale klantervaringen door de COVID-19 pandemie en de groeiende dreiging van online fraude. Het is niet altijd eenvoudig om in te spelen op deze snelle marktveranderingen, want bij veel financiële dienstverleners zijn verouderde IT-systemen nog steeds de basis van de bedrijfsvoering. Daardoor zitten veel data vast in silo’s en dit hindert financiële dienstverleners nieuwe, persoonlijke en unieke klantervaringen te creëren.

Grootste aandachtspunten voor financiële dienstverleners

In deze whitepaper lees je met welke uitdagingen banken te maken hebben en hoe je deze stap voor stap aanpakt. We lichten alvast twee belangrijke knelpunten kort toe.

  • Flexibel zijn, maar compliant blijven: Financiële dienstverleners zien een exponentiële groei in hun gestructureerde en ongestructureerde data. Dit biedt enorm veel kansen op innovatie, maar steeds strengere wetgeving beperken de mogelijkheden. Hoe zet je technologie in om alle data te beheren en in te zetten in jouw voordeel zonder dat de compliancy in gevaar komt?   
  • Legacy systemen zorg voor frictie: Veel banken draaien nog op verouderde IT-systemen. Deze systemen kunnen niet met elkaar communiceren waardoor data vast zit in silo’s. Kunnen banken hun verouderde technologie snel genoeg transformeren om aan de verwachtingen van klanten te voldoen?

4 innovatieve cloudstrategieën

In deze whitepaper vind je 4 innovatieve cloudstrategieën die financiële dienstverleners helpen om te voldoen aan de hoge verwachtingen van klanten. Eén ding hebben ze in ieder geval gemeen: het start met migreren van je data naar de cloud. Download de whitepaper hier en ontdek de mogelijkheden.

Gratis downloaden