Een betere bescherming van jouw kostbare data

Een betere bescherming van jouw kostbare data

Alles controleren en niemand vertrouwen

Gratis downloaden
14 januari 2020

Voor cloudsoftware aan zijn grote opmars begon, werden alle data bewaard op de eigen servers of in een datacentrum. Security zag er toen heel anders uit. Met behulp van onder andere firewalls bouwde je een torenhoge muur rondom je IT-omgeving en jouw data. Maar deze aanpak werkt niet meer. Data worden niet meer alleen bewaard op eigen servers en medewerkers werken niet meer uitsluitend op kantoor. Daarom is het tijd om jouw data te beveiligen op een manier die wel past met onze nieuwe manier van werken. Deze nieuwe aanpak is Zero Trust. In deze whitepaper lees je wat Zero Trust precies inhoudt en hoe je in 5 stappen aan de slag gaat met deze nieuwe securityaanpak.

Zero Trust: bouw een microfirewall om iedere gebruiker

Loggen jouw collega’s wel eens in op een onbekend netwerk? Laat jij gasten inloggen op jouw netwerk? Het is niet ondenkbaar, maar vergeet niet dat hier risico’s aan verbonden zijn. Het principe van Zero Trust is dat iedere gebruiker die toegang wil tot jouw applicaties en data wordt gecontroleerd op:

  • Identiteit
  • Apparaat
  • Toegangsverzoek

Dat wil zeggen dat een inlogpoging vanuit Hong Kong, met gestolen inlogcodes en via een onbekend apparaat wordt geblokkeerd. Net zoals een vertrouwde gebruiker die met een bekend geen toegang krijgt tot data die hij of zij niet mag zien. De focus verschuift dus van toegangscontrole naar slimme controles die kijken naar de volledige context.

In 5 stappen aan de slag met Zero Trust

Wil je aan de slag met Zero Trust, dan zijn er een aantal zaken die je zeker niet over het hoofd mag zien. In deze whitepaper vind je 5 handige stappen die ervoor zorgen dat je echt overal aan denkt. De stappen hebben betrekking op de informatie die je verzamelt wanneer iemand probeert in te loggen, de regels die je hierop wil toepassen en de daadwerkelijke handhaving van deze regels. Klaar om te starten met Zero Trust?

Gratis downloaden