Hoe volwassen is jouw organisatie op het gebied van data?

Hoe volwassen is jouw organisatie op het gebied van data?

Maak jij al gebruik van AI?

Gratis downloaden
4 april 2019

Bedrijven investeren steeds meer in het organiseren van hun data, maar vaak wordt deze data nog niet optimaal gebruikt. Veel organisaties geven zelf al aan dat ze meer uit hun data moeten halen om in de toekomst competitief te blijven. Maar hoe maak je optimaal gebruik van jouw data? In deze whitepaper lees je meer over de verschillende fases van datamanagement, ook wel de data maturity curve genoemd.

Data maturity curve

Om aan te geven hoe verschillende organisaties omgaan met data is er een model ontwikkeld dat laat zien hoe zij data gebruiken. Onderaan deze leercurve staan organisaties die data gebruiken om kosten te besparen. Als bedrijven hun gegevens beter gaan inzetten groeien zij van kostenreductie naar modernisatie. Hierbij maken ze steeds meer gebruik van data binnen het bedrijfsproces. Aan het einde van de curve staan organisaties die AI gebruiken om hun bedrijfsbeslissingen te nemen.

Keerpunt voor AI

Het wordt voor organisaties steeds belangrijker om data-gedreven te werken. Uit onderzoek blijkt dat 83% van corporate bedrijfsleiders AI belangrijk vindt voor hun organisatie. Daarnaast geeft 72% aan dat ze denken dat hun concurrenten op korte termijn data gaan gebruiken om hun organisatie te verbeteren. Het is dus belangrijk om data en AI te omarmen om in de toekomst competitief te kunnen blijven. Om dit te bereiken, zijn er een aantal stappen die genomen moeten worden:

1. Bescherm je data
2. Organiseer je data
3. Gebruik je inzichten om te innoveren
4. Bereid jouw organisatie voor op AI

Benieuwd waar jouw organisatie staat binnen de data maturity curve? Of wil je weten hoe je binnen jouw bedrijf slimmer gebruikmaakt van data? Download deze whitepaper en ontdek hoe je dit kan bereiken.

Gratis downloaden