Hoe wordt u een data-gedreven organisatie?

Hoe wordt u een data-gedreven organisatie?

Neem de juiste beslissingen op basis van uw data

Gratis downloaden
8 december 2017

Actie begint met data en kan niet meer alleen gevoed worden door onderbuikgevoel. Om de concurrentie voor te blijven in deze tijd van big data en digitale transformatie is snelheid nodig. Op data gebaseerde inzichten zorgen ervoor dat u de juiste beslissingen kunt nemen. Hierdoor blijft u bij en staat uw organisatie klaar voor de toekomst. Dat hoeft u natuurlijk niet allemaal zelf doen.

Data analytics: zelf doen of uitbesteden?

Cloud-oplossingen maken de toegang tot zogenaamde data-analyseplatforms veel eenvoudiger. En met ‘Software-as-a-Service’ hoeven organisaties niet meer alles ‘on premise’ te bouwen en onderhouden. Ze kunnen de benodigde oplossingen inhuren voor zolang als het nodig is.

U kunt uw data-analyse natuurlijk in eigen hand nemen, maar let er dan wel op dat de manier waarop de analyses worden uitgevoerd goed ingericht zijn. Het is belangrijk dat u:

  • Met een specifiek onderdeel van uw organisatie begint
  • De weg naar data-analyse duidelijk definieert
  • De juiste mindset en technologieën hebt
  • Geleidelijk aan opbouwt

Resultaten op afroep

Een stap verder gaan is ook mogelijk, bijvoorbeeld met het zogenaamde ‘Results-as-a-Service’. Als u een dergelijke service afneemt, hoeft u de analyse niet meer zelf uit te voeren. Uw organisatie levert de data en het probleem aan dat opgelost moet worden of de vraag die beantwoord moet worden.

Externe data experts leveren de resultaten en klaar bent u. Direct en snel aan de slag. Op deze manier wordt het wel heel makkelijk om de stap te maken naar meer data-gedreven beslissingen.

Aan de slag met data analytics

Wilt u ook leren:

  • Hoe u de (big) data uitdaging aan kunt gaan?
  • Wat zorgt voor een data-gedreven mindset in uw organisatie?
  • Waar andere organisaties resultaten hebben geboekt met analytics op hun data?
  • Welke 3 fundamenten de basisbeginselen zijn voor data analytics?

Download dan nu het e-book en begin uw reis. Binnen een mum van tijd vraagt u uzelf af: “Hoe hebben we al die jaren zonder analytics gekund?”

Gratis downloaden