IoT: winst boeken met de ervaringen van anderen

IoT: winst boeken met de ervaringen van anderen

Onderzoek helpt u vooruit met IoT

Gratis downloaden
27 juli 2017

Kosten verminderen en winst verhogen met IoT is volgens marketeers een no brainer. Toch zullen bedrijven die voor het eerst in deze relatief nieuwe technologie stapten niet direct winst hebben kunnen maken. Fast followers die na de early adopters IoT omarmden, hebben minder last van de opstartproblemen omdat technologie volwassener is en zij konden leren van de fouten van anderen. Dankzij een onderzoek van SAS en Internet of Things Institute (IoTi) onder IoT-gebruikers weten we nu wat de doorslaggevende factoren zijn om van elk IoT-project een succes te maken.

Ervaring met IoT betaalt zich uit

Een interessante uitkomst van dit onderzoek is dat er geen verschil blijkt te zijn qua ROI bij bedrijven of ze nu in de pilot-fase waren of al een stap verder waren. Wel zien we grote verschillen tussen bedrijven die al meer ervaring met IoT hebben. De ROI van bedrijven die korter dan 2 jaar IoT omarmen hebben een gemiddelde ROI van 37% terwijl organisaties die meer dan 5 jaar IoT toepassen 83% ROI realiseren.

De impact op verschillende bedrijfsonderdelen

IoT kan op verschillende manieren worden ingezet. Het grote voordeel is dat bedrijven veel meer data uit hun operatie weten te verkrijgen. Met deze gegevens krijgen ze veel meer zicht op deze processen en kunnen ze veel beter bijsturen. Fouten kunnen op afstand worden voorkomen en kosten kunnen worden verminderd. Maar op welke onderdelen had IoT de grootste impact? Dat leest u in dit onderzoek.

Voorwaarden voor succesvol IoT

IoT is niet alleen het implementeren van een nieuwe technologie. Het is veel meer dan dat, de hele bedrijfscultuur zal moeten veranderen. Wordt dat niet gedaan, zal de winst niet optimaal zijn. Uit de studie blijkt dat leiderschap en ondersteuning cruciaal zijn, evenals samenwerking met klanten en leveranciers. Ook zal er beter tussen de verschillende bedrijfsonderdelen samengewerkt moeten worden. Ook benieuwd naar inzichten waarmee uw IoT-project een succes wordt? Download direct The Key Factors Driving IoT Success en zet ervaringen van anderen om in bedrijfswinst.

Gratis downloaden