Kansen van big data voor ‘End-User Computing’

Kansen van big data voor ‘End-User Computing’

Traditioneel datamanagement voldoet niet

Gratis downloaden
5 september 2017

Door het huidige gebruik van technologie wordt de invloed van big data op IT Management steeds belangrijker. Omdat via iedere digitale interactie meer data wordt gegenereerd. Denk bijvoorbeeld aan netwerkinteracties, het inloggen op het VPN vanuit huis of het gebruik van sociale netwerken.

Voor veel organisaties is data dan ook een belangrijk managementthema geworden. Onderzoek van Forrester wijst onder meer uit dat 70% van de IT-beslissers aangeeft dat big data analytics reeds nu of binnen een jaar een topprioriteit is.

Traditioneel datamanagement voldoet niet

De data die eindgebruikers genereren vanuit hun werkplekken, netwerken en systemen bieden veel kansen. Traditionele datamanagement methoden zijn echter ongeschikt om met behulp van de grote hoeveelheid data die eindgebruikers genereren snelle en correcte IT-beslissingen te maken. Dit is waar een eindgebruiker-gegevensplatform essentieel wordt.

3 Voorbeeld scenario’s

In deze whitepaper worden een aantal concrete scenario’s behandeld van big data voor ‘End User Computing’, zoals:

  • De voordelen voor een grote system integrator die meer dan 500.000 systemen (servers, desktops, mobiele apparaten, VMs, etc.) beheert voor meer dan 100 klanten. Met behulp van big data kunnen zij verbanden vinden in bijvoorbeeld issues uit Help Desk tickets en de ondersteuning daarbij.
  • In grotere uitbestedingscontracten worden verschillende onderaannemers aangenomen. Deze hebben ieder hun eigen verantwoordelijkheid voor onderdelen van het IT-landschap. Onmiddellijke toegang tot real-time End User data is van cruciaal belang voor het snel identificeren en diagnosticeren van problemen in de IT omgeving.
  • De druk op IT organisaties is groot om kostenbesparingen door te voeren. Hierdoor ontstaat een groeiende behoefte aan geautomatiseerde, proactieve analyse van de bedrijfsinfrastructuur, werkstations en mobiele apparaten. Zo kunnen geautomatiseerd acties worden ondernomen wanneer bijvoorbeeld bepaalde waarden eindgebruikers worden overschreden.

Benut big data-kansen

Wilt u meer weten over het benutten van big data-kansen op het gebied van ‘End User Computing’ en de wijze waarop Lakeside SysTrack technologie daarvoor ingezet kan worden? Download dan deze whitepaper.

Gratis downloaden