Machine learning is er voor iedereen

Machine learning is er voor iedereen

Wat brengt ons automatisering 2.0?

Gratis downloaden
11 augustus 2017

De machines komen er aan! Niet om ons tot slaaf te maken, maar ons te helpen. De technologie verbetert in hoog tempo, steeds meer mensen raken vertrouwd met hulp van algoritmes en werk moet in minder tijd gedaan worden. Deze ingrediënten zetten de deur open naar een nieuw tijdperk waarin de machine onze hulp met menselijke trekjes wordt. Hoe ziet deze toekomst eruit?

Van molen tot machine learning

Automatisering is niets nieuws. Waar we eerst met de hand dijken maakten om land te winnen, werden later windmolens ingezet en nog later dieselpompen. Automatisering is van alle tijden, de techniek verandert de snelheid van het resultaat. In het huidige computertijdperk hebben we nu zo’n 20 jaar kunstmatige intelligentie, maar het wordt nu steeds meer mainstream.

Interactie met data enorm verbeterd

Maar weinigen hebben nog nooit gehoord van Watson, Cortana of Siri. Allemaal voorbeelden van nieuwe vormen, de nieuwe golf automatisering die ons helpt efficiënter ons werk te doen. Dankzij laagdrempelige, visuele interfaces kunnen steeds meer niet-IT’ers met data de dialoog aangaan. Machine learning en deep learning zijn de drijvende kracht achter deze verbeterde interactie tussen mens en machine.

De 3 i’s van vooruitgang

De whitepaper onderscheidt verbetering in 3 onderdelen van de tooling die we gebruiken:

  1. Interactie
  2. Inzicht
  3. integratie

Deze 3 onderdelen versnellen het gebruik van interactieve analytics. Door deze factoren vermenselijkt de machine waardoor wij mensen beter geholpen worden. De whitepaper gaat dieper in op de verschillende aanjagers van deze nieuwe automatiseringsgolf waar bedrijven op meesurfen naar een efficiëntere wereld.

Gereedschap voor iedereen

Wilt u weten hoe de nieuwe manier van automatiseren eruit ziet? Hoe heeft zich machine learning en deep learning ontwikkeld tot gereedschappen waar we allemaal mee uit de voeten kunnen? Download dan het eerste deel van The new wave of automation: Machine Learning and more. Zin in meer kennis? Deel 2 met daarin praktische handvatten om aan de slag te gaan met machine learning verschijnt hier binnenkort ook.

Gratis downloaden