Voorbeelden van big data-toepassingen die we willen delen

Voorbeelden van big data-toepassingen die we willen delen

23 successtory’s op data-gebied

Gratis downloaden
30 maart 2017

Als u AnalyticsToday vaker bezoekt, is de kans groot dat u inmiddels een big data-kenner  bent. Toch is er altijd nog veel te leren over dit fascinerende fenomeen. Zo hebben de auteurs van de whitepaper 23 Reasons To Get Excited About Data een boeiende lijst samengesteld van 23 voordelen die u uit big data kunt halen. We kunnen alleen maar aanraden dit hele document te lezen, maar als voorproefje hebben we de 3 voorbeelden geselecteerd die ons het meest inspireerden.

1. Monitoring van ziektes

Misschien kent u HealthMap.org nog van de nieuwsberichten tijdens de ebola-crisis. In 2014 wist deze site de eerste tekenen van de ebola-uitbraak te signaleren. Het gaat om een platform dat data vanuit de gezondheidszorg, media en andere bronnen combineert om real-time nieuws en updates over de uitbraak van ziektes te versturen.

2. Marketingboodschappen segmenteren

Door data te analyseren komt u meer te weten over de leeftijd, het inkomen, de woonomgeving, het uitgavenpatroon en de baan van uw klanten. Dit kan u helpen uw klantenbestand te segmenteren. Elk segment stuurt u vervolgens de meest passende marketingboodschappen.

3. Minder wanbetalers

Ruim de helft van alle MKB-ondernemingen heeft last van wanbetaling. Dat bleek onlangs uit onderzoek van Multiscope in opdracht van Betalingsachterstanden.nl. Bij 22 procent van de ondervraagden bedraagt de jaarlijkse schade zelfs meer dan 10.000 euro. De juiste inzet van uw bedrijfsdata kunnen dit probleem helaas niet geheel oplossen, maar het probleem wel kleiner maken, zo wordt in de whitepaper verder toegelicht.

Inspirerende big data-voorbeelden

Deze lijvige whitepaper is een aanrader! Op de redactie van AnalyticsToday hebben we dit document met veel interesse gelezen en bediscussieerd. Laat u ook inspireren door deze 23 voordelen van big data en deel deze kennis met uw collega’s!

Gratis downloaden